Kimler Dijital Pazarlama Uzmanı Olabilir - meslekburda.com
Eğitim 13/10/2021

Kimler Dijital Pazarlama Uzmanı Olabilir

Dijital Pazarlama Uzmanı, İnternetin gelişmesiyle birlikte daha fazla öne çıkan bir meslek dalı olmuştur. Bu alanda kendisini sürekli geliştiren kişiler önlerine hiçbir sınır koyulmayacak taktir de diledikleri zamanda ve alanlarda çalışabiliyorlar. Özellikle her geçen gün E-Ticaret kavramının büyümesi, İnternet sitelerinin çoğalması ve Sosyal Medya uygulamalarının artmasıyla birlikte bu sektörde çalışan kişiye ihtiyaç her zaman artıyor. Her meslek dalında olduğu gibi Dijital Pazarlama Uzmanı olabilmeniz için de belirli özelliklere sahip olmak zorundasınız. 

Sizlere sunacağımız bu alanların hepsine hâkim olmanız kesinlikle mümkün değildir. Lakin öğrenim bilgilerinizi artırdığınız zaman sizlere sunulan işlerin büyüklüğü de artar. Genellikle birden fazla kapsama yerlerini öğrenirseniz hem maaş konusunda hem de çalıştığınız iş yeri konusunda dilediğiniz yeri sizler seçersiniz. Bu yüzden kariyer planınızı yaparken asla çekinmemek ve pişman olmamak için kendinizi sürekli geliştirmek Dijital Pazarlama Uzmanının asla vazgeçmeyeceği şeyler arasındadır. 

Dijital Pazarlama Uzmanı olmak isteyen bir birey aşağıda yer alan temel dalların çoğunu öğrenip uygulayabilmelidir. Özellikle SEO, Google Analytics vb. yerlerde kendinizi geliştirmeniz daha hızlı bir yol kat edeceğiniz anlamına geleceğini unutmayınız. 

  • Öncelikle kendisini bu alan üzerinde geliştirmek isteyen kişi Word, Excel ve PowerPoint gibi MS Office programlarının çoğuna hâkim olmalıdır. Bunun nedeni iş üzerinde çalışmalarını yapacağı programları buradan sağlamasından dolayıdır.

  • Yabancı Dil seviyenizi geliştirmeniz oldukça önemlidir. Çünkü sadece yerel kaynaklı siteleri takip ederek adım atmanız sizi diğer Uzmanlara göre oldukça yavaşlatacaktır. Bu yüzden küresel alanda çalışmalar yapan siteleri takip etmeniz sizi bir adım öne atar.  

  • Udemy, Google vb. sitelerin verdiği ücretsiz-ücretli kurslardan faydalanarak bilgilerinizi her daim artırmaya çalışmalısınız. 

  • Firmaların geliştirmiş olduğu Reklam ve Tanıtım stratejilerini anlamaya yönelik çalışmalar yapmaktan zevk almalısınız. 

  • SEO ya da SEM konularına hâkim olmanız gerekmektedir. 

  • Çalıştığınız ekibinize karşı her daim çözüm, fikirler üretmekten yana olmalısınızdır. 

  • Projenizi ilerleteceğiniz arama motorlarının algoritmaları hakkında sürekli araştırmalar yapmaya açık olmalısınız. 

  • Bazı şirketler Dijital Pazarlama Uzmanlığını ilgilendiren Üniversite bölümlerinden de mezun olmanızı isteyebilirler. Lakin her iş veren kurum aynı fikirde değildir genellikle projelerinize daha fazla önem vereceklerdir.

Kimler Dijital Pazarlama Uzmanı Olabilir? Sorusuna verilebilecek en nesnel yanıtlardan birkaçı bunlardır. Bütün alanları uygulayabilecek ve takım çalışmasına yatkın olan bireyler Dijital Pazarlama Uzmanı olarak çeşitli firmalarda görev alabilirler. Özellikle meraklı ve sorgulayan biriyseniz gelişiminiz diğer çalışanlara göre daha hızlı olacaktır. 

Dijital Pazarlama alanına girişim yapmış kişiler internet ortamında olduğu için Pazarlamaya yönelik hiçbir çalışma sergilemeyip farklı projeler üretme peşine düşebiliyorlar. Lakin bilmelisiniz ki Pazarlama konusunda yeterli bilgilere sahip olmamış bir birey Dijital Pazarlama Uzmanı olmakta her zaman güçlük çekmektedir. 

Bu alanda uzmanlığını herkese kanıtlamak isteyen kişi ilk olarak Pazarlama stratejilerini ve araçlarını kullanmayı teknik detaylarıyla öğrenmelidir. Daha sonra işi teknolojik araç-gereçlere dökerek işlerini gerçekleştirmesi onu oldukça rahatlatır. Pazarlama bilgisi olmadan ilerlenir mi? Diye sorunuzu ilerletecek olursanız elbette ilerlenebilir. Lakin gelecek zamanlarda yönetemediğiniz, ilerletemediğiniz bütün projelerin veya işlerin tamamının yetersiz Pazarlama bilgisinden dolayı olacağını unutmayınız. 

Sorumuza cevap olarak genel bir cümle yazacak olursak: Gerek Pazarlama gerekse Dijital alanda kendisini geliştirmeye açık, sektöre ayak uydurma konusuna uyabilecek ve yeni konuları öğrenebilme yetisini kaybetmeyeceği sürece her birey Dijital Pazarlama Uzmanı olabilir.

Hangi Dijital Pazarlama Becerilerini Geliştirmeliyim?

Dijital Pazarlama Uzmanı olmak için adım attığınız bu yolda ilerleme kat edemiyorsanız ve neler yapacağınıza yönelik herhangi bir fikriniz yoksa sizlere vereceğimiz önerileri kullanarak tecrübelerinizi geliştirebilirsiniz. Bu adıma ilk olarak Google Dijital Pazarlama Eğitimi ile başlamanız en doğru seçeneklerden bir tanesi olabilir. Çünkü size verecek olduğu eğitimin içerisinde kapsamlı bir bilgi bütünü ve eğitimi bitirdiğinize dair sertifika vardır. Genellikle kişiler her zaman tercihlerini eğitimler ve sertifikalar üzerinden yaparlar zaten. Siz de bu yönde ilk adımınızı atıp ilerleyebilirsiniz. Gerekli eğitimlerden geçtikten sonra ise projeler üreterek adınızı farklı firmalara kolayca duyurabilirsiniz. 

Alt kısımda sizler için araştırıp kendi alanınızı genişletebileceğiniz birkaç Pazarlama alanı bulunmaktadır. Bu alanları öğrenirken tamamını öğrenmek yerine birkaçında en iyi Dijital Pazarlama Uzmanı unvanını almanız sizin kesinlikle daha fazla işinize yarayacaktır. 

  • SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

  • SEM (Arama Motoru Pazarlaması)

  • İçerik Pazarlama konuları

  • Oyun, Ekran, E-Posta, Video, Mobil Pazarlama alanları

  • Google algoritması

  • Google, İnstagram, Facebook ve Youtube Reklamları konusunda yeterli bilgi düzeyine erişim sağlama

  • Teknik ve Temel bilgiler içeren Pazarlamacı stratejilerini öğrenebilirsiniz.

Yukarıda yer alan alanlarda kendinizi geliştirirseniz devamı da kesinlikle gelecektir. Bu saydığımız maddeler bir Dijital Pazarlama Uzmanının temel özellikleridir. Bu alanlarda kendinizi geliştirdiğiniz taktir de sektörün önde gelen kişilerinden olabilirsiniz. Bütün bunlardan ziyade farklı olarak İçerik oluşturmak, Web sitesi yapabilmek, Firmanın satışını gerçekleştirdiği ürünleri alacak kitle hakkında stratejik çalışmalar yürütmek ve Sosyal Medya hakkında da yeterli bilgiyi elde etmeniz sizi diğer kişilerden farklı gösterir.

 


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
Eğitim 2021-11-06 17:26:35
Eğitim 2021-10-13 11:53:56
Eğitim 2021-06-02 14:28:21
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.