Yoğun İş Günlerinde Zinde Hissedebilmemiz İçin İpuçları - meslekburda.com
Eğitim 23/06/2019

Yoğun İş Günlerinde Zinde Hissedebilmemiz İçin İpuçları

Günlük hayatın koşturmacalarından dolayı kendimizi çok yorgun, halsiz hatta bazen hasta gibi hissettiğimiz zamanlar oluyor.

Günlük hayatın koşturmacalarından dolayı kendimizi çok yorgun, halsiz hatta bazen hasta gibi hissettiğimiz zamanlar oluyor. Bu şikayetler çalışan birçok  insanda var. Bunların stresli iş yaşamı, düzenli beslenmeme, hareketsiz kalma gibi birçok sebebi olabilir. Ama bu durumlardan kurtulmanın çok da zor olmadığını, yoğun bir günü o muhteşem enerjimizle bitirebileceğimizi biliyor muydunuz?

Hayatımızı düzene koymalıyız

Her şeyin başı düzen. Hayatımızı düzene koyduğumuz vakit bir şeylerin sırasıyla yoluna gireceğini ve daha fazla enerjik hissedeceğimizi görebiliriz. Bu düzene uyku ve beslenme ile başlamak en doğrusu.Bir gece 23:00’da uyuyup diğer gece 2:00’da uyumak gibi bir hataya düşmemeliyiz. Her gece aynı saatte uyuyup uyanmak bedenimize iyi gelir, hatta zaman ilerledikçe bir de bakmışız ki alarm çalmadan hemen önce uyanmaya başlamışız…

Beslenme konusunda ise protein ağırlıklı beslenmeliyiz ve karbonhidratlardan uzak durmalıyız. Ara öğünleri atlamamalıyız. Özellikle öğle yemeklerinde ağır yiyecekler ve karbonhidrat tüketmemeliyiz ki öğle arasından sonraki çalışma saatlerimizde enerjik hissedebilelim.

Bol su içmek

Su yaşam kaynağımız. Hepimiz bunu biliyoruz ama gün içinde yoğun çalışma tempomuzdan dolayı bazen su tüketmeyi unutuyoruz. Ne kadar fark etmesek de bazı zamanlar baş ağrılarımızın, dalgınlığımızın ve halsiz hissetmelerimizin sebebi vücudumuzun susuz kalması olabilir. Su tüketimimizi artırarak bu şikayetlerden kurtulabilir ve daha enerjik hissederiz.

Haftasonu egzersizleri Hafta sonları kulaklığımızı da yanımıza alıp hafif tempolu yapacağımız yürüyüşler vücudumuzu yeniler ve yeni haftaya enerjik ve mutlu bir beden ile başlamamızı sağlar. Müzik ise ruhumuzu dinlendirmemize yardımcı olur.

Düzenli bir aktivite edinmeliyiz

Hayatımızın her gün işe git – gel kısmından ibaret olmasını istemiyorsak  sosyal hayatımızda da günlük hayatımdaki gibi bir düzen oluşturmalıyız. Mesela her hafta sonu tiyatroya gitmek gibi ya da bir dans eğitimi almak gibi. Yapacağımız aktiviteler yenilenmemizi sağlar ve iş stresinden biraz uzaklaşmış oluruz.

Meditasyon yapabiliriz

Son olarak, kendimizi zinde hissedebilmemiz ve güne güzel başlayabilmemiz için meditasyon yapabiliriz. Meditasyon sayesinde zihnimizi dinlendirebilir ve günlük hayatımızda yaşadığımız streslerin önüne geçebiliriz.

Mutlu bir iş hayatımız olması dileği ile…


Yazar :

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.