Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar ? - meslekburda.com
Eğitim 13/10/2021

Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar ?

Gelişen teknoloji çağını takip ederek,kendisine özgün tekniklerle firmasını geliştirmeye yönelik her türlü adımı atan kişiye Dijital Pazarlama Uzmanı denilmektedir. Bu unvanı alan kişiler normal hayatta ticaretin içerisinde olan Pazarlama tekniklerinden ziyade dijital ortamdaki teknikleri daha fazla kullanmak zorundadır. Özellikle SEO, Google ve Sosyal Medya uygulamalarının algoritmalarını öğrenmek onların vazgeçilmezidir. 

İnternet kullanımı bildiğiniz üzere Sosyal Medya Uygulamalarıyla her geçen gün artmakta. Günümüzde sanal mağazalar üzerinden her an yüzlerce sektör beliriyor ve bazıları sadece kendi geçerliliğini koruyabilmektedir. Bu alanda her kitle kendisini farklı alanlarda belirleyerek hareket ediyor. Özellikle Dijital ortamın yarattığı etkiyle tüketiciler artık tamamen interneti tercih ediyor ve bir şeye kolay erişebiliyor. Online Pazarlama Uzmanları bu noktada çeşitli kitlelerin neler yaptıklarını belirleyerek kendi şirketi için veriler de çıkarmaktadır. Bu verileri ise üreteceği reklamlar, projeler ve tanıtım stratejilerinde teker teker kullanmaktadır. 

Dijital Pazarlama Uzmanı, çalıştığı şirketin kalitesini internet üzerinden artırmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Markasını hem ticaret hacmi hem de ismini duyurma adına yaptığı girişimlerde oldukça fazla projeler üreterek adımlar atar. Bütün bunlar oldukça zor ve karmaşık gibi görünse de işini severek yapan, üretken, çözüm odaklı olan bir Dijital Pazarlama Uzmanı her zaman kendi kalitesini belirli etmektedir.

 Firması için geliştirdiği Pazarlama işlerini tamamen Dijital ortamda yapan kişi her daim yürüdüğü yolda emin olması gerekmekte. Bu işler ne tarz şeylerden oluşuyor, ilerleyiş nasıl olmakta, neler yapmaktalar? Tarzında bir soru soruyorsanız açıklayalım. Öncelikle biliyorsunuz ki teknoloji devrinin ilerlemesiyle birlikte firmalar işlerini tamamen internete taşıdılar. Burada daha fazla kişiye hitap etmeleri, işlerini kolay yürütmeleri ve güncel şekilde çalışmaları onları en rahatlatan şeylerden bir tanesi oldu.

Dijital Pazarlama Uzmanları da bu şekilde ortaya çıktı. İnternet üzerindenkarmaşık gözüken sektörde bazı kişiler kendilerini göstermekteydi veonlar oldukça farklı işler yapmaktaydılar. Bir isim veya unvan almaları gerektiğini fark ettiklerinde ise ‘’Dijital Pazarlama Uzmanı’’ olarak kendilerini tanıtmaya başladılar. Dijital mecraların en uç noktalarına kadar bilgileri olan bu kişiler reklam algoritmalarını, işleyişlerini ve analiz ettikleri alanları basit bir şekilde kullanarak firması için en doğru kararı veriyorlar. Bütün bu bilgilerin tamamını kullanarak yeni müşterilere daha iyi içerikler sunarak, kitlelerini her daim büyütmek adına çalışmalar yapmaktadırlar. Daha nesnel bir cevaplar arıyorsanız Dijital Pazarlama Uzmanları;

  • Veri Analizi yaparak elinde bulunan ve elde etmek istediği kitleyi ölçer.

  • Reklam Alanı çalışmaları yapar.

  • Dijital Pazarlarda gerekli çalışmalara yapmak ve hacimleri ölçer.

  • SEO alanında Firmasının veya şirketinin sitesini geliştirmeye çalışır. 

  • Tanıtım Stratejileri gerçekleştirir.

  • Üzerinde çalıştığı herhangi bir ürün veya sektörün farklı strateji taktiklerini geliştirir.

  • İnsanlara tanıtacakları reklamlarda promosyonlar ve hediyeler belirler. 

  • Ve son olarak Firmasının her daim adını duyurmaya yönelik çalışmalar sağlar. 

Gözle görülebilen ve genellikle bu alanda çalışmalarını yürüten Dijital Pazarlama Uzmanları bu işleri yapmaktadırlar. Elbette farklı şirketlere veya ajanslarda çalışmaya başladığınızda sizden istenilecek çok farklı tecrübelerde olacaktır. 

Dijital Pazarlama Uzmanı Olmanın Faydaları Nelerdir?

Dijital Pazarlama Uzmanı olmak diğer meslek dallarına göre oldukça farklı bir alandır. Özellikle internet üzerinde çalışmalar yürütmeniz online çağda yaşamamıza göre normal gibi gözükse de çalışan insanların çoğunluğunun bu alanda olmaması sizi bir adım öne çıkartır. Gelecek yaşamımızda şu anda yaşadığımız Dünyadaki gibi İnternetin daha fazla gelişeceği aşikardır. Bu da demek oluyor ki Dijital Pazarlama Uzmanı mesleğinin ileri zamanlarda daha çok değerleneceği, asla yetkinlik kaybetmeyeceği kesindir.

Her iş alanında zorluklar vardır. Elbette bu meslek alanında da çeşitli zorluklara katlanmadan, eğitimler almadan ve kendinizi geliştirmeden bir yerlere maalesef gelemezsiniz. İletişim kurmayı sevmeniz, çözüm odaklı olmanız ve yaratıcılığınızın yüksek olması sizi bir adım öne çıkartır. Lakin bu alanda yeterli yetkinliğe sahip değilseniz bile çabalıyor olmanız sizi geliştirecektir. Son olarak ise Dijital Pazarlama Uzmanı her daim yaptığı işlerle hem markasını hem de kendi ismini bütün ağlara kolaylıkla duyurabilir. 

Dijital Pazarlama Ekibi Kimlerden Oluşmaktadır? 

Dijital Pazarlama Uzmanı olduğunuz zaman çalışacağınız şirketin bir Online tarafıyla ilgilenmekle görevli Ekibi olacaktır. Bu alanda çalışan kişilerin hepsi farklı alanlarda firmayı geliştirmeye yönelik hamleler gerçekleştirirler. Her biri oldukça ciddi ve gereksinimi büyük mesleklerdir. 

  • Dijital Pazarlama Uzmanları

  • Dijital Strateji Uzmanları

  • Dijital Reklam Uzmanları

  • Dijital Grafik Tasarımcılar

  • Dijital İçerik Uzmanları

  • Dijital Strateji Uzmanları

  • Ürün Yöneticisi 

  • Dijital Veri Analistleri

  • UX Designerlar

  • SEO Uzmanları

  • Sosyal Medya Uzmanları

  • E-Ticaret Uzmanları

Bu ve bu alanlar gibi oldukça farklı sayıda şekillenmektedirler. Bu unvanlara sahip kişilerin işleri ilk başta gözünüze Dijital Pazarlama Uzmanı alanında olduğu gibi oldukça kolay gözükecektir. Lakin bildiğiniz üzere her işin arkasında büyük emekler ve sarf edilen zamanlar vardır. Bir konu hakkında çalıştığı firmanın en uç noktasına kadar her daim işlerini burada yapan Uzmanlar görülmektedir. Onları öne çıkaran özellik genellikle Dijital anlamda bilgilerinin bulunmasıdır. Bilgilerinin tamamını kendi veya çalıştıkları firmaların daha iyi yerlere gelip geliştirmeye çalışmalarında kullanmaktadırlar.


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
Eğitim 2021-10-13 12:16:36
Eğitim 2021-10-13 12:52:33
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.