Eğitim Tercihinde Nelere Dikkat Etmeliyiz? - meslekburda.com
Eğitim 10/04/2019

Eğitim Tercihinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eğitim denilen olgu esasında yüzyıllar içerisinde şekillenen ve temelleri ana temellere dayanan bir sistemdir. Özellikle bir ülkenin gelişip gelişmediğine dikkat çekmek istenirse o ülkenin eğitim seviyesine, okuma yazma oranına ve ailelerin eğitim olgusuna ne kadar değer verdiğine bakılmalıdır.

Kalkınmak isteyen ülkelerin tarihi, siyasi değerlerinin yanı sıra eğitim olgusunun da geliştirilmesi gerekmektedir. Eğitim aile olgusundan başlayıp bireyin yetişkin olup bir meslek edinene kadar, o mesleği edindikten sonra ise mesleki eğitimini hayat boyu devam ettireceği bir olgudur. Bu anlamda düşünüldüğünde refah seviyesini genişletmek ve arttırmak isteyen ülkelerin eğitim adına devamlı ve kalıcı değişikliklere gitmesi gerekmektedir.

 

Aile Eğitimi

Aile eğitimi çocuğun doğduğu andan itibaren okul yaşına gelene kadar kültürüne uygun bir şekilde ebeveyn denilen anne ve babanın verdiği eğitimdir. Küçük çocukların algılama yeteneği gelişene kadar ailedeki diğer bireyleri rol model alması günümüzde herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bu nedenle çocuk yetiştiren anne babaların özellikle evlerdeki hal ve hareketlerine dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü henüz okul çağına gelmemiş bir çocuk, örnek alabileceği başka bir nesne olmadığından yaşadığı ortamdaki kişilerin hareketlerini doğru olarak algılamaktadır. Bu algıyı tam ve doğru bir şekilde çocuğa aktarmak tamamı ile ebeveyninin görevidir.

 

İlk Ve Orta Okul Eğitim Süreci

İlkokul ve peşinden gelen orta öğretim süreci çocuğun öğretim amaçlı bilimsel dersleri ve yine kültür kurallarını daha net tanıdığı, toplumla ilk kez iç içe olduğu, topluluk kurallarına uyması gerektiği ilk yerdir. Aile eğitiminden sonra bu eğitim, ilkokul öğretmenleri vermektedir. Bu bağlam göz önünde bulundurulduğunda çocuğun öğretmen ile olan ilişki ve diyaloğu çok önemlidir.

Temel bilimsel ve akademik derslere olan ilgi ve alaka bu çağda belli olmaktadır.

Lise ve üniversite süreci ise çocuğun yetişkin bir birey olma yolundaki ilk adımlarıdır. Bu adımlar canlanırken,tercih etmek istediği alan, meslek ve iş kurumları mutlu bir hayat geçirmesi için çok önemlidir. Lise yıllarının ortalarında öğrencilerin yapmak istedikleri meslek dalları şekillenir ve eğitimsel süreçlerini bu yönde devam ettirirler. Her anlamda eğitimin ülkemiz ve tüm dünya adına şart olduğu herkes tarafından taktir edilmektedir.


Yazar :

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.