Tıbbi Sekreterlik Kursu ve Hasta Kabul Arasındaki Fark Nedir? - meslekburda.com
Eğitim 04/08/2020

Tıbbi Sekreterlik Kursu ve Hasta Kabul Arasındaki Fark Nedir?

Hasta kabul ve tıbbi sekreterlik kursu günümüz koşullarında son derece ilgi gören bir meslek olarak dikkat çekiyor. Bu nedenle birçok insan hasta kabul ya da tıbbi sekreterlik kurslarına giderek sertifika almak istiyor. Alınan sertifikalar doğrultusunda birçok farklı alanda çalışma fırsatı yaratılmış olabiliyor sağlık sektörünün giderek genişlemesi ve özel sektörün de sağlık sektörüne her adapte olması ile birlikte hem tıbbi sekreter hem de hasta kabul sekreterine çok fazla ihtiyaç duyuyor. Bu yazımızda iki meslek grubu arasındaki farkları ve 2 meslek grubu hangi işleri yapar ne kadar maaş alır ve 2020 yılında tıbbi sekreterlik kursu ve hasta kabul arasındaki farklar nelerdir? Sizlere bunlardan bahsedeceğiz.

Her iki meslek grubunu genel tanımlarını yapacak olursak hasta kabul sekreterliği ile tıbbi sekreterlik arasında bazı farklar bulunmaktadır. Her ne kadar birbirine yakın alanlar gibi gözükse de arasında ince farkların olduğunu söylemekte yarar var. Tıbbi sekreterler hasta giriş çıkışlarını ve kontrollerini sağlar. Hasta ve doktorlar arasında koordinasyonu ve iletişimi de tıbbi sekreterler sağlamaktadır. Tıbbi sekreter hasta ile ilgili tüm süreci yakından takip eder ve bu konuda teknik anlamda da bilgi sahibi olmak zorundadır. Tıbbi sekreterlik eğitimini üniversitelerde alabilirsiniz. Kariyerinde değişikliği yapmak isteyen ya da bu eğitimi daha uzaktan almak isteyen kişiler günümüz koşullarında özel olarak hizmet veren uzaktan eğitim sistemlerini de deneyebilirler. Online eğitimler ile hasta kabul ve tıbbi sekreterlik kursu alınabilir.

Hastanelerde de sağlık kuruluşları farklı alanlarında hasta kayıt kabul elemanı olarak çalışmak istiyorsanız kesinlikle Milli Eğitim Bakanlığı tıbbi sekreterlik kursu sertifikası almak zorundasınız. Halk eğitimler de hem adaylara teknik bilgiler veriyor hem de iş hayatında önem arz edecek bilgiler sağlanmaktadır. Bu nedenle de kesinlikle alanında uzman olarak sertifika veren birçok özel yerden destek almalısınız. Günümüzde tıbbi sekreterlik kursları yasaklandı. 2020 yılında hasta kabul kabul işlemleri eleman yetiştirme kursu açılmıştır. Bu nedenle her iki sektöre de eleman yetiştirme işlemleri hasta kabul işlemleri eleman yetiştirme kursu olarak devam etmektedir.

  1. Kapalı ortamda çalışabileceğiniz için bu çalışma ortamını göze almanız gerekiyor.
  2. Bütün gün hastalar ile diyalog kuracağınız için sabırlı olmanız gerekiyor.
  3. Görme ve işitme organları, el ve parmaklarınızın sağlam olması gerekiyor.
  4. Evrak vb. işler yapılacağı için düzenli olmanız gerekiyor.

Tıbbi Sekreterlik Kursu ve Hasta Kabul Personeli Çalışma Alanları

Hem tıbbi sekreter hem de hasta kabul personeli birçok alanda çalışması mümkün gözükmektedir. Özellikle devlet Kurum ve kuruluşlarında çok sayıda personele ihtiyaç duyulmaktadır. Devletin yanı sıra özel sektörde de bu tarz personellere gereksinim duyulmaktadır.

Hasta kabul ve tıbbi sekreterlik kursu ile bir eğitim aşamasından geçildiği için kesinlikle bu alanda kendini yetiştiren insanlar ilerleyen dönemlerde iyi yerlere gelebilmektedir. İsterseniz özellerde ister hem de devlet kurum ve kuruluşlarında rahatlıkla hem tıbbi sekreter hem de hasta kayıt kabul personeli olarak görev yapabilirsiniz. Hemen aşağıda çalışma olanaklarını bulabileceksiniz.

  1. Hastanelerde
  2. Polikliniklerde
  3. Tıp merkezlerinde
  4. Eczanelerde
  5. Tıbbi laboratuvarlarda
  6. Medikallerde
  7. Tüp bebek merkezlerinde
  8. Kalp merkezinde
  9. Diyaliz merkezinde
  10. Fizik tedavi merkezinde
  11. Geriatri merkezinde
  12. Teşhis amaçlı çalışan tıbbi laboratuvarda
  13. Aile hekimlerinin yanlarında
  14. Evde bakım merkezlerinde
  15. Doktorların özel muayenehanelerinde
  16. Diş hekimlerinin muayenehanelerinde

Yazar : FERİDE EYLEM ALTAN

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.