Kripto Para Kullanmanın Avantajları - meslekburda.com
Eğitim 21/10/2021

Kripto Para Kullanmanın Avantajları

Kripto Para Kullanmanın Avantajları

Kripto paraların hayatımızı daha fazla girmesi ile birlikte farklı avantajları da bir arada getirdiğini söyleyebiliriz. Öyle ki artık ödeme alma geri ödeme gönderimi gibi seçenekler kripto paraların neredeyse tamamı ile yapılıyor.

Kripto para kullanımı insanlara avantajlar sağladığı için bu denli popüler olabiliyor. Avantajları yanı sıra yatırım aracı olması ve bununla birlikte artan kripto para ücretleri de diğer bir yandan insanlara tercih nedeni olabiliyor.

Kripto Para Güvenli mi?

Aslında en başından bu yana Kripto paraların kadar güvenli olduğu ya da güvenli olup olmadığı konusunda çok sayıda soru işareti vardı. Kripto paralar Merkezi bir sistem olmadığı için ya da hükümet ya da bir yere bağlı olmadığı için kesinlikle güven arz ediyor.

 Karşımıza çıkabilecek riskler elbette her zaman vardır ancak bununla alakalı sorunlar çok minimum şekilde kalabiliyor. Örnek verecek olursak aralarındaki sanal cüzdanın hacklenmesi ya da bilgisayarınızın zarar görmesi buna örnek olarak verilebilir ancak birçok geliştirici artık bu sorunlara da bir çözüm bulmuş durumda. Artık Kripto paralar soğuk cüzdan teknoloji ile birlikte kripto paraların güvenliği çok daha fazla arttı.

Kripto paranın avantajları

Herhangi bir şekilde merkezi sistemlere olmadığı için transfer ederken bir merkeze bağlı kalmazsınız. Bu nedenle oldukça hızlı şekilde transfer edilebilir günün 24 saati istenilen transfer işlemi yapılabilmektedir.

Kripto paraların belki de en önemli ve güzel özelliklerinden bir tanesi de günlük hayatta kullandığımız para birimlerine rahat bir şekilde dönüştürülebiliyor olması.

Kripto paralar hiçbir ülkeye ait değildir. Bu nedenle herhangi bir ülkede yaşanan ekonomik sorunlardan etkilenmez inişler ya da çıkışlar kripto paralarla alakalı değildir ülkelerden ve para birimlerinden tamamen bağımsızdır.

Kripto paralar da herhangi bir şekilde bankalar gibi kesintiler olmaz. Mesela cüzdanlar arası transfer yapılacağı zaman ücrette bir kesinti olmadan karşı tarafa kripto parayı aktarabilirsiniz bankacılık gibi aracılar söz konusu değildir.

Bitcoin Avantajları Nelerdir?

Kripto para dendiği zaman akla hemen Bitcoin geliyor. Bitcoin dünyanın her noktasına gönderilebilen tek Kripto para olarak da ön plana çıkıyor kesinlikle yüksek mobility özelliği ile birlikte birçok yatırımcının da sık sık tercih etti kripto paralardan bir tanesi olabiliyor. Özellikle Bitcoin alışverişi kabul eden Market ve mağazaların yaygınlaşması da kesinlikle Bitcoin değerini artıran diğer olayların başında geliyor.

Öne Çıkan Kripto Para Birimleri

Kripto para dünyasında birçok coin ve alt coin bulunuyor. Bu nedenle kripto para birimleri için hep bir ifade kullanmak kesinlikle yanlış olacaktır. Kripto paraların tamamını şu anda değerli kılan tek bir nokta var. Pazar payının son derece yüksek olması alt coinlerin daha fazla değer kazanmasına neden oluyor. Bitcoin piyasa değeri 885 milyon lira civarında Ethereum 168 milyon ile piyasa değeri ile Bitcoin’i takip ediyor.

 

Kripto paralar yasal mı?

2021 yılının sonunda Kripto paralardaki yasal ya da değil mi? sorusu halen daha soruluyor. Bazı ülkelerin Kripto paraları ve özellikle Bitcoin’i resmi olarak para birimi olarak görmediğini söylemekte yarar var.

 Bu nedenle yasal belirsizlik bütün dünya genelinde büyük bir soru işareti olarak ön plana çıkıyor. Özellikle birçok ülke henüz gerekli yasal düzenlemeleri yapmadı için yasal belirsizlik birkaç yıl daha sürecek gibi. Amerika gibi gelişmiş ülkelerde birçok işletme kripto paralar ile ödeme alma konusuna sıcak bakarken gelişmekte olan ülkeler için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.


Yazar : Mustafa Küçükakarsu

Yazarın Biyografisi :
Kripto para uzmanı Mustafa Küçükakarsu Yüksek Biyomedikal Mühendisi ve Bilgisayar Mühendisidir. Şu an yapay zekâ üzerine çalışmalar yürüten bir firmada yazılım geliştirici olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda finans ve mühendislik alanlarında canlı ve video eğitimler vermektedir. Yapay zekâ yöntemlerinin finans üzerinde uygulamaları üzerinde çalışıp yapay zekâ temelli teknik analiz yöntemleri oluşturmaktadır.

Sosyal Medya hesaplarında kripto para piyasası hakkında bilgiler paylaşmaktadır. 
Twitter Hesabı:
Linkedin Hesabı:

 


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.