Tıbbi Sekreterlik Nedir? - meslekburda.com
Eğitim 03/09/2020

Tıbbi Sekreterlik Nedir?

Ülkemizde sağlık sektörünü yatırımlar hem devlet hem de özel yatırımlar aracılığıyla devam ediyor. Yani sağlık sektörü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi anlamda büyümeye devam ediyor. Sağlık sektöründe personel ihtiyacı her geçen gün artıyor. Tıbbi sekreterler ne iş yapar, Tıbbi sekreterlik nedir gibi sorular çok fazla merak ediliyor.

Hasta kabul sekreterliği olarak da bilinen bu alanda çalışmak için profesyonel olarak eğitim almanız gerekiyor. Tıbbi sekreterlik eğitimi özel sağlık hizmet birimleri özel tıp merkezleri ya da hasta kabulü ve hastaların yönlendirilmesi gibi sağlık birimlerinin işleyişinin temel yapı taşlarından bir tanesidir. Kesinlikle bu meslek grubunda çalışmak istiyorsanız üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olmak ya da profesyonel olarak eğitimini almanız gerekiyor.

Tıbbi Sekreterler Ne İş Yapar?

Tıbbi sekreterlerin birçok görevi bulunmaktadır. Bunların hepsini madde madde sıralamak mümkün olmayacaktır. Ofis ekipmanlarının arızaları ile ilgilenmek ofisteki idari işlerini yürütmek randevu tarihlerini ayarlamak doktorun muayene takvimini ayarlamak veyahut hastalar ile ilgilenmek sadece bazılarıdır.

 Hemen aşağıda çok detaylı bir şekilde tıbbi sekreterlerin neler yaptığını görebilirsiniz. Eğer sizlerde tıbbi sekreter olarak çalışmak istiyorsanız tıbbi sekreterlik kursu başvurusu yaparak bu alandaki sertifikanızı alabilirsiniz.

  1. Hastalardan gelen telefonlara cevap vererek mesajları kaydedip ilgili doktora iletmek
  2. Randevu için arayan hastalara gerekli bilgileri vermek,
  3. Hasta kayıtlarını gerçekleştirmek,
  4. Hastalar için vizite tarihlerinde ayarlama yapmak
  5. ,Hastalar için yeni randevu tarihini ayarlamak,
  6. Doldurulacak formları hastalara iletmek
  7. ,Doktorun muayene takvimini ayarlamak,
  8. Randevu tarihleri için hastalara telefon açma,
  9. Çıkan laboratuvar sonuçlarını ilgili ekibe iletmek,
  10. Doktor sunduğu tıbbi raporları kayıt altında tutmak
  11. ,Fatura ve ödeme işlemlerini takip etmek,
  12. Hasta mahremiyetine sadakat göstermek,
  13. Mevcut hastane politikaları, mesleki standartlar ve prosedürlere uymak,
  14. Ofis ekipmanın arızaları ile ilgilenmek,
  15. Ofis idari işlerini yürütmek,

Kimler Tıbbi Sekreterlik Eğitimlerine Katılabilir?

Tıbbi sekreter olarak çalışmak isteyen kişilerin sağlık probleminin bulunmaması gerekiyor. Görme ve duyu yetilerinin yerinde olması gerekmektedir sorumluluk alabilme düzenli olma yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilmek gibi gereksinimler de önemlidir.

Tıbbi sekreterlik kurslarına katılabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Ayrıca ilkokul mezunu olmak, 18 yaşından büyük olmak gerekiyor bu da belirtmekte yarar var bunlar dışında herhangi bir şekilde tıbbi sekreterlik kurslarına katılmak ve sertifika almak için bir engel bulunmuyor.

Tıbbi Sekreterin Nitelikleri Nelerdir?

Tıbbi sekreter olarak çalışacak bir personelin kesinlikle algılarının açık olması gerekiyor. Yoğun iş temposuna ayak uydurabilen ve insanlarla iletişiminizin çok kuvvetli olması gerekiyor.

 Gün içerisinde yüzlerce insanla muhatap olacak ve yoğun çalışma temposunda evrak işlerini de vakit ayırması gerekiyor. Birden fazla işi yapabilecek bu alanda kendisine güvenen öğrenmeye açık insanların tıbbi sekreterlik ve hasta kabul sekreterliği konularında çok da başarılı olabileceği öngörülüyor. İş yükü ağır olduğu için kesinlikle kendisini geliştirmeye çalışan insanlar için ideal bir meslektir.

Tıbbi Sekreterlik Görevleri Nelerdir?

Tıbbi sekreter olabilmek için öncelikle tıbbi sekreterlik kursu başvurusu yaparak alacağınız eğitim başarı ile tamamlamanız gerekiyor. Tıbbi sekreterlik görevleri kesinlikle donanımlı insanların yapabileceği görevler arasında yer almaktadır.

 Yani gün içerisinde hem evrak işlerini tamamlamak hem de insanlarla muhatap olmak bir süre sonra personelleri yıpratabilmektedir. Tıbbi sekreterler görevlerini çok iyi bilmeli ve bu alanda çalışmalarını da devam etmelilerdir.


Yazar : FERİDE EYLEM ALTAN

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.