Eczane Yardımcılığı Eğitimi Nedir ? - meslekburda.com
Eğitim 29/12/2020

Eczane Yardımcılığı Eğitimi Nedir ?

Hızla büyüyen sağlık alanına katılmak ister misiniz? Eğer öyleyse, eczane yardımcılığı pozisyonu size hitap edebilir. İlaç endüstrisi, sağlık hizmetinin diğer alanlarını hızla geride bırakıyor, bu nedenle bu alanda birçok açıklık var ve olmaya devam edecek. Bir eczane yardımcılığının kariyeri hakkında her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin.

Bir eczane yardımcılığı eğitimi alanlar öncelikle kayıtlı bir eczacının gözetiminde bir ekibin üyesi olarak çalışır. Eczanenin büyüklüğüne bağlı olarak, ruhsatlı eczacının yardımıyla sipariş verme ve büro işleri ile ilaçlarla çalışmaktan sorumlu olabilirsiniz. Eczane yardımcılarının bu tür bir kariyer için gerekli olan farklı nitelikleri ve özellikleri geliştirmeleri gerekir. Eczane yardımcısı olmak için belirlenmiş bir giriş şartı olmamasına rağmen, iş başında öğrenme ve ek kariyer eğitimi, kurslar ve sertifikalar kariyerinizi ilerletmenize ve temel becerileri güçlendirmenize yardımcı olabilir.

Bir Eczane Yardımcılığı Tarafından Yerine Getirilen Sorumluluk Türleri Şunlardır:

• Reçeteleri hazırlar ve dağıtır

• Etiket ve listeler oluşturmak ve ilaç ve sarf malzemelerini sipariş etmek, düzenlemek ve muhafaza etmek için bilgisayar sistemleri kullanır

• Müşterilerden gelen soruları yerinde veya telefonla yanıtlar ve onları uygun şekilde yönlendirir

• Teslimatları alır, yükler, boşaltır ve bunları uygun şekilde depolar

• İlaçlar için fatura bilgilerini hazırlar

• Hastalara ilaçları hakkında bilgi verir ve onları eğitir

• Diğer müşteri sorularını veya sorunlarını eczacıya yönlendirir

• Eczacının talimatına göre ilaç siparişleri verir.

Eczane yardımcılığı, serbest eczanelerde veya hastanelerde bir sağlık ekibinin parçası olarak çalışırlarsa ek görevlerden de sorumlu olabilirler. Bu durumlarda, bir eczane yardımcılığının da hastanenin farklı yerlerine teslimat yapması gerekebilir.

Eczane yardımcılığının pozisyonu, eczane teknisyenininkinden farklıdır. Bir eczane yardımcılığının yalnızca lise diploması ile işe alınabildiği durumlarda, bir eczane teknisyeninin iş başında eğitim, eczane teknisyenliği programını tamamlama, kayıt ve akreditasyon dahil olmak üzere gelişmiş sertifikalara sahip olması gerekir. Eczane teknisyeni, ilaçları karıştırmak, reçeteli ilaç yeniden doldurma izinleri için doktorları aramak, sigorta taleplerini işleme almak ve ilaç etkileşimleri ve reaksiyonları konusunda eczacıya danışmak gibi daha uygulamalı çalışmalardan sorumludur.

Eczane Yardımcılığı Eğitimi Nedir?

Hayatta başarılı olmak için tutku, motivasyon ve iyi eğitime ihtiyacınız var. Ancak, kesin yönergelere ulaşmak zordur. Birçok kapıyı çalabilir ve sürekli hayal kırıklığı ile karşılanabiliriz. Ama endişelenme; Eczane Yardımcılığı Sertifika kursumuza bir göz atın. Bu eczane teknisyeni kursu , eczane asistanının kazançlı kariyerinde mükemmelliği kazanmak için gereken tüm temel şartları kapsayacaktır .

Eczane Yardımcılığı Sertifika kursu, size etkili bir eczane yardımcılığı olarak nasıl davranılacağını öğretmeyi amaçlamaktadır. Bir eczane yardımcılığı kursu aynı zamanda temel sorumlulukları açıklar ve ilaçların nasıl saklanacağı, doğru yerde nasıl saklanacağı, siparişlerin nasıl alınacağı ve bunlara göre nasıl davranılacağı ve doğru bir şekilde nasıl dağıtılacağı konusunda çok önemli olan doğru yönergeleri sağlar.

Eczane Yardımcılığı Kursu

Eczacılık uygulamasının temel gereksinimlerini, mesleğin tarihini ve yardımcı olarak sahip olacağınız sorumlulukları hızla öğreneceksiniz. Kurs, müşteri hizmetleri, iletişim becerileri ve gizlilik ihtiyacı hakkında ipuçları içerir. Ayrıca reçeteli ilaçları tedarik ederken uymanız gereken kanun ve yönetmeliklerini ve gençlerle veya risk altında olanlarla sahip olduğunuz ahlaki görevleri öğreneceksiniz. Duyarlılık ve çatışmayı önleme yöntemleri de kapsanmaktadır. Sağlık ve güvenlik protokolleri, güvenlik ve temel kayıt tutmanın yanı sıra, bir hastayı kendi belirti ve duygu tanımlarından da teşhis etme becerisini öğreneceksiniz, bu da gerçek bir hayat kurtarıcı yetenek ve çok faydalı olabilir.


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
Eğitim 2020-09-14 12:01:48
Eğitim 2021-10-21 16:28:16
Eğitim 2021-10-14 15:16:04
Eğitim 2020-09-21 13:35:51
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.