Yaşam Koçu Ne İş Yapar? Yaşam Koçu Maaşı 2020 - meslekburda.com
Eğitim 22/09/2020

Yaşam Koçu Ne İş Yapar? Yaşam Koçu Maaşı 2020

Yaşam koçları insanların hayata iyi bir şekilde tutunmaları motive olmaları için bir yardımcı konumdadır. Kısa bir tanım yapmak gerekirse yaşam koçu beden ve ruh hastalıkları dışında insanların genel olarak iş kariyer sorunlarının çözülmesini yardımcı olan hem hayatta hem iş anlamında enerji veren kişilere verilen isimdir. Elbette her işin bir bedeli var bu yazımızda yaşam koçu maaşları üzerine konuşacağız.

 Kısaca kendinize bir motivasyon kaynağı arıyorsanız 2020 yılında kesinlikle bir yaşam koçu tutarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse ülkemizde bile her başarılı sporcunun işadamının sanatçının bir yaşam koçu olduğunu söyleyebiliriz. Dünyada popüler olan bir meslek grubu olduğunu söylemekte yarar var yaşam koçları profesyonel eğitim almış insanlardır. Yaşam koçu ne kadar maaş alır? Hemen aşağıda daha detaylı açıklamalar yer alıyor.

Yaşam Koçlarının Maaşları

Son derece popüler bir meslek grubu olsa da birçok insan yaşam koçu maaşları ne kadar? Diye merak ediyor. Hemen sizlere bu konuda bilgiler verelim. Yaşam koçları bireysel olarak çalışırlar. Yani bir firmaya ya da devlete ait bir çalışma sistemi yoktur.

 Yaşam koçları kişilerden talep ettiği ücretleri tamamen kendisi belirler ve buna göre çalışmaktadır. Ünlülere işadamlarına ve sporcuların yaşam koçluğu yapan kişilerin son derece yüksek miktarlarda fiyatlar istediğini biliyoruz. Ancak genel olarak profesyonel hizmet veren yaşam koçlarının aylık gelirlerinin en az 20 bin lira civarında olduğunu söyleyebiliriz. Bu ortalama olsa da genel olarak birçok yaşam koçu aylık olarak bu miktarlarda para kazanmaktadır. Yaşam koçu olabilmek için öncelikle yaşam koçu eğitimi almalı ve bireysel olarak kendinizi geliştirmelisiniz.

Yaşam Koçu Olmak İçin Gerekenler

Yaşam koçu olabilmek için aslında üniversite mezunu olmanıza gerek yok. Ancak insanlar iletişim kurabilmek için iyi bir eğitim almanız gerekiyor. Bu da iyi bir üniversite eğitiminde sizlere verilebilir. Yaşam koçu olabilmek ve istediğiniz kişilerle çalışabilmek için kesinlikle üniversite mezunu olmanızda yarar var.

 Bunun dışında iletişim konusunda güçlü olmanız güler yüzlü ve sevecen tavrınız kesinlikle sizi diğerlerinden bir adım öne çıkaracaktır. Elbette yaşam koçu olabilmek için gerekli eğitimleri almak sertifikalara katılmak ve gelişime açık olmak gerekiyor. Her ne olursa olsun sürekli olarak kendini geliştirmeye açık olan insanlar her meslek grubunda daha başarılı olurlar Sizlerde kesinlikle bu alanda yeniliklere açık olun.

Yaşam Koçluğu Sertifikası Ne İşe Yarar?

Yaşam koçluğu yapmak istiyorsanız kesinlikle o alanda eğitim almalı ve tecrübeli olmalısınız. Yaşam koçu sertifikası size profesyonel olarak bir ünvan katacağı gibi bu mesleği yapabilmenizi de sağlayacaktır.

 Yani size insanların bu iş için gelebilmeleri ciddiye alabilmeleri sizlerden hizmet alabilmeleri için kesinlikle yaşam koçluğu eğitimi almalı ve sonrasında sertifikanızı almalısınız. Ayrıca katılacağınız seminerlerle birlikte çok daha profesyonel olarak hizmette verebilirsiniz.

Yaşam Koçları Nerelerde Çalışır?

Yaşam koçları özel sektörde insanlara hizmet vermektedir ve yaşam koçları genel olarak bireysel olarak çalışırlar. Yani bir kurum kuruluşa bağlı olmadan tek başınıza yapabildiğiniz bir iştir. İnsanları hedeflerine ulaştırmak için ve içerisinde yer alan potansiyeli dışarıya çıkarabilmek için bir takım çalışmalar yapan ve onların başarılı olmasını sağlayan kişidir.

 Yaşam koçları günümüzde kendi ofislerini kurarak özel kuruluşlarda da çalışabilmektedirler. Büyük firmalar günümüzde yaşam koçları tutarak çalışanlarının daha mutlu olmalarını ve daha verimli bir şekilde çalışmalarını sağlamak adına bu tarz koçlardan hizmetler alır.


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.