Eğitim hemşireliği birçok insana yabancı gelebilir. Ancak eğitim hemşireliği nedir diye merak eden insanlar için kısa bir açıklama yapalım. Hastanelerde hizmet kalite standartlarında kimlik olarak planlama ve tespit çalışması yaparlar ilgili personellere eğitim verilmesi gerektiğinde hizmet içi eğitimler planlayarak sektörün daha kaliteli elemanlara sahip olmasını sağlarlar.
Eğitim Hemşiresi Ne İş Yapar?
Eğitim hemşiresinin birden fazla görevi bulunmaktadır. Hemşirelik hizmetlerinde gelişmeler kanıta dayalı uygulamalar ve yenilikler tamamen onun sorumluluğu altındadır.
Hemşirelik hizmetleri çalışanların alması gereken zorunlu eğitimler bulunmaktadır. Bunun dışında hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü klinik eğitim hemşireleri sorumlu hemşire ile birlikte belirlemek ve yıllık eğitim planı hazırlamak kesinlikle eğitim hemşiresinin görevleri arasında yer almaktadır.
Kimler Eğitim Hemşireliği Kursuna Katılabilir?
Eğitim hemşireliği kursu programları 2020 yılında aktif olarak devam etmektedir. Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışanlar özel sağlık kuruluşunda çalışanlar klinikte eğitimde rol alan hemşirelik yüksekokulu Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu gibi okullardan mezun olanlar katılabilmektedir. Ayrıca ortaöğretim-ön lisans yüksek lisans ilerde eğitime katılabilirler. Eğitim süresi genel olarak 120 saatten oluşmaktadır uzaktan eğitim şeklinde yapıldığı için katılması son derece kolaydır. Hemen aşağıda verilen eğitim ile alakalı bazı başlıkları bulabilirsiniz.
Eğitim Hemşiresinin Nitelikleri Nelerdir?
Eğitim hemşiresin özellikleri arasında ihtiyaçlara uygun bir şekilde eğitim programını tasarlanması eğitim içeriğini ulaşılabilir en iyi şekilde tanımlanması etkili öğrenme öğretme hiç uygun şekilde geri bildirim vermenin önemini kavranması gibi temel konuları kapsamaktadır.
Eğitim Hemşiresinin Görevleri Nelerdir?
Eğitim hemşiresinin birden fazla görevi bulunmaktadır. Eğitim hemşireliği kursu alarak bu alanda çalışmalarınıza hız verebilirsiniz. Eğitim hemşiresi diğer hemşirelerin kalitesini ve sorumluluklarını değerlendirerek görevin daha iyi şekilde yapılmasını sağlamak sağlık hizmetlerinin verildiği tüm alanlarda geniş kapsamlı bir şekilde çalımalar yapmak görev aldığı için sağlık politikalarını yürütülmesine katkı vermek gibi hayatı görevleri bulunur.