Kripto Para Uzmanları Ne Kadar Kazanır? - meslekburda.com
Eğitim 21/10/2021

Kripto Para Uzmanları Ne Kadar Kazanır?

Kripto Para Uzmanları Ne Kadar Kazanır?

 

Son yılların en çok tercih edilen dijital para birimi olan kripto paralar, geleceğimizin teknolojisi. Kripto paralar hakkında geniş çaplı araştırıp, detaylı analizler sunarak şirketlere ve yatırım uzmanlarına fikir veren kişilere kripto para uzmanı denilmektedir. Her blok zincirini yakından takip etmekle birlikte, çoğu altcoin hakkında bilgilere sahip olmalıdır. Kripto para uzmanı öncelikle analitik düşünmeye sahip olmalıdır, kısa süre içerisinde tüm detayları planlı olarak aktarmalıdır. Yatırım şirketleri ve fonları kripto para uzmanlarını özenerek seçmektedir, grafikleri yorumlayabilecek ve fiyatların artış göstereceği zamanları tahmin edebilecek kişiler önceliklidir.

 

Blockchain Uzman Maaşları Ne Kadar?

Blockchain uzmanlarına duyulan ihtiyaç her gün artmaktadır. Birçok coin şirketi grafiklerle detayları aktarabilecek, kullanıcılara detaylı içerik hazırlayabilecek blockchain uzmanı arıyor. Verilen güncel raporlar doğrultusunda son zamanlarda blockchain uzmanlarının maaşlarında biraz artış var. Küresel iş piyasalarında blockchain uzmanlarına verilen değer artıyor. Başta Amerika, Almanya, İtalya ve Fransa olmak üzere birçok ülkede blockchain uzmanlarının 2019 tarihinde aldıkları maaşın 2021 tarihinde arttığı belirtilmektedir. Çin'de ise durum tam tersi, 2019 tarihinde aldıkları maaşın fazla artış göstermediği gözlemlenmiştir. Çin'de blockchain geliştirici raporlarına bakıldığında Blockchain Mesleki Gelişim Raporu olarak ele alınan raporda Çin'de bulunan blockchain uzmanlarının %37 azaldığı gözlemlenmiştir.

 

Blockchain Uzmanlığı Kriterleri Nelerdir?

İlgili üniversitelerden mezun olan kişilerin ve işsizliğin artmasından ötürü birçok şirket blockchain uzmanı işe alırken bazı detaylara çok dikkat ediyor. İleri teknoloji becerikliği, sektörün gelişimi, grafik yorumlama ve detaylı aktarımları gibi birçok detay adayların korkulu kabusu oluyor. Özellikle ileri teknoloji becerilerinin eksikliği birçok iş arayan adayın önünde bir engel olduğu tespit edilmiştir.

 

Bir blockchain mühendisinin network, veritabanıtasarımı, kriptografi bilgisinin olması yanı sıra, C++, JavaScript, Solidity, Phyton ve Java kodlama dillerine hakim olabilmesi gereklidir.

 

Blockchain Uzmanlığı Nedir?

 

Ülkemizde blockchain alanında faaliyet gösteren pek fazla oluşum bulunmamaktadır. Bu sebepten ötürü blockchain teknolojisinin tanınmasına engel olduğu bilinmektedir. Ülkemizde Btcturk, Paribu ve Kucoin borsaları belli başlı bilinen borsalardır. Blockchain teknolojisinde uzmanlar ikiye ayrılır. Şirketler blockchain uzmanlığı alanında raporları sunan kişilerin yanı sıra teknolojiye hakim yazılımcılar da almaktadır. Bunlardan birincisi çekirdek blockchain geliştiricisi, diğeri ise blockchain yazılım geliştiricisi olarak bilinir. Sektörde bilgisayar mühendisliği, yazılım mühemdisliği ve bilgi güvenliği alanlarından mezun olan kişiler tercih edilmektedir.

 

Blockchain yazılım geliştiricileri kurulacak olan blockchain sistemi için sıfırdan kodlama yapar ve sürekli olarak yazılımı geliştirmekle yükümlüdür. Blockchain çekirdek geliştiricisi ise sistem güvenliği ile sistemin mimari yapısını oluşturur. Her iki blockchain uzmanının ortak noktası bulunmaktadır. Bunlardan birisi sorumluluk, diğeri ise kontrol ve komut odaklı zorlu problemlere karşı çözüm odaklı olabilmeleridir.

Blockchain Maaşları Ne Kadar

 

Blockchain uzmanlığı personellerin tecrübesine göre ve yapacağı işlere göre değişmektedir. Deneyimsiz bir blockchain personelinin 2020 tarihinde aldığı yıllık maaş 50.000 dolar civarındadır.

 

Startup Blockchain Personeli Maaşı

 

Bir şirket deneyimsiz ve yetiştireceği personel temin ettiğinde o kişinin alabileceği ortalama maaş yıllık 60.000 dolar ile 70.000 dolar arasında değişmektedir. Bazı şirketler deneyimsiz personelleri kadrolarına katarak kadro eşitliği imkanı sunmaktadır. Tüm bunlara ek olarak tüm personellerin eşit haklara sahip olduğunu belirtelim.

 

Teknoloji Firmalarında Blockchain Uzman Maaşları

 

Birçok teknoloji şirketi blockchain sistemi ile alakalı yeni fikirler ve projelerle insanlara seslenmek ister. Bu projelerde ise personellerin bilgisi ve tecrübesi ele alınmaktadır. Orta seviyedeki bir blockchain uzmanı teknoloji şirketlerinde çalıştığında senelik alacağı ücret ortalama olarak 80.000 dolar ile 120.000 dolar arasında değişmektedir. Gelecek vaad eden şirketler beş yılını tamamlayan personellere ekstra ücret ve bazı haklar tanımaktadır.

 

IBM İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Mike Schade deneyimsiz ve teknoloji firmalarında çalışan blockchain uzman maaşlarının arasındaki en büyük farkın blockchain geliştiricilerinin büyük merkezi organizasyonlarda çalışmayı sevmediğini belirtmiştir. Bu sebepten ötürü ünlü şirketler ve teknoloji firmaları doğru kişiyi bulabilmek için yüksek para sunduklarını da belirtti.

 

Blockchain mühendisleri Yazılımcılardan Fazla Kazanıyor!

2019 tarihinde Patel tarafından yapılan araştırma sonucunda ABD'de bir blockchain yazılım mühendisinin aldığı maaş 135 bin dolar olduğu bilinirken aynı şirkette blockchain mühendisinin 150 ile 175 bin dolar arasında bir ücret aldığı raporlarda yer verilmiştir.

 

Bazı kimliği bilinmeyen kişi ve kurumlar hiçbir şekilde bünyesinde çalışan personellerinin bilgisini paylaşmamaktadır. Kişisel verilerin özgünlüğü ve personellerin gizliliği esas alınarak işlemler yürütülmektedir.

 


Yazar : Umut Duyku

Yazarın Biyografisi :

Endüstri mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim, öğrencilik sürecimde birçok proje ve girişim deneyiminde bulundum. Aynı zamanda bölümüm ile alakalı kendimi geliştirdim ve ERP, Yalın Üretim, Proje Yönetimi, Veri Analizi gibi konularda yetkinlik sahibi oldum.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.