Hasta kabul kursu neden gereklidir? - meslekburda.com
Eğitim 06/03/2020

Hasta kabul kursu neden gereklidir?

Günümüzde özel hastanelerin sayısı oldukça fazladır ve bu rakam her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Her hastanenin bir marka değeri vardır ve hastaneler, bir anlamda işletmeler oldukları için işletmelerin marka değerlerine zarar gelmemesi son derece önemli bir konudur. Bir hastanenin doktorları ne kadar iyi olursa olsun, hasta doktora ulaşıncaya kadar birçok personeli görmek durumunda kalır. Özellikle de hastanın giriş/çıkış işlemlerini gerçekleştiren hasta kabul bölümü, hastaların en çok özen beklediği yerlerdir. Çünkü işlemlerinin doğru şekilde yapılması, evraklarının doğru şekilde doktora teslim edilmesi gibi işlemler, hasta sağlığı açısından önemlidir. Bunun yanında bir de hasta ile iletişim konusunda becerikli birinin bu görevi üstlenmesi de yine hastanın beklentileri arasında yer almaktadır. Ancak her personelin bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini söylemek maalesef mümkün değildir. Büyük özel hastaneler, hasta kabul personeli alımlarında, kişinin deneyiminin yanında bir de eğitim alıp almadıklarına bakarlar. Bu alanda görev almak isteyen birinin sadece hastanelerin bu bölümlerinde çalışmış olması, kariyer yapmasına yeterli gelmez, aynı zamanda kurs görmüş olması da önemlidir. Hasta kabul kursu nedir? Sorusuna verilebilecek en iyi yanıt da yukarıda saydığımız özelliklere sahip olmak isteyen kişilerin aldıkları kurstur demek yerinde olacaktır.

Hasta kabul kursunda hangi eğitimler görülür?

İlk bakışta basit bir meslek gibi görünse de insanlarla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu herkes bilir, hele ki hastalarla uğraşmak çok daha zor ve zahmetli bir iştir. Hastanın psikolojisi, sağlıklı insan ile aynı olmaz. İlgi bekler, ilaçlarının doğru şekilde verilmesini ister, hastane giriş/çıkış işlemlerinde çok fazla uğraşmak istemez vs. tüm bunları yapan kişi de hasta kabul personeli olduğu için en az doktor kadar bu personellerin de eğitimli olmasını bekler. Bir hastanın en doğal haklarının bunlar olması, hastane yetkililerinin personel alımında daha çok eğitim görmüş kişileri tercih etmelerini gerektiriyor. Peki, hasta kabul kursunda hangi eğitimler görülmektedir?

1 ay kadar süren hasta kabul kursu eğitimi, uzaktan yani online olarak verilmektedir. Bu eğitime katılan kişilerin ek zaman ayırmalarına gerek yoktur. Video ve diğer eğitim dokümanları öncesinden sisteme yüklenir, kişi istediği saatte eğitimleri inceleyebilir, videolu eğitimlerden sınava hazırlanabilir. Sosyal hayatta iletişim, iş hayatında iletişim, randevu ve konuk kabulü, hasta hizmetleri, tıbbi terminoloji gibi hasta kabul departmanında gerekli olan tüm eğitimlerin verildiği bu kurs, hem katılması kolay olan hem de sertifika alımı kolay olan kurslar arasında yer almaktadır. Kurumumuz, bu kurs için Biruni Üniversitesi ile anlaşmalı bir kurum olup sınavlar ve sertifikasyon işlemleri de yine bu üniversite tarafından sağlanmaktadır. Yani mezun olanlar, marka değeri yüksek bir üniversitenin onayladığı bir sertifikayı almış olurlar. Hasta kabul sertifikası almak için ne yapılmalıdır?

Yukarıda da değindiğimiz gibi mesleki alanında başarılı olmak isteyenler, meslek edinme ve meslek geliştirme kurslarına giderler. Bu kurslar, meslek ile ilgili en ince ayrıntılara varıncaya kadar kişiye fayda sağlayacak ve iş alanında daha çok tercih edilen kişi olmasını sağlar. Hasta kabul kursu, son dönemlerin en popüler kurslarından biri olup, alınan sertifikalarla daha kolay şartlarda iş bulma imkanını sağlıyor. Siz de hastane alanında çalışırken daha fazla deneyime sahip olmak ve hastanelerin tercih ettikleri bir kişi olabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Yazar :

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.