Hızlı Okuma Eğitim Eğitmenliği - meslekburda.com
Eğitim 14/10/2021

Hızlı Okuma Eğitim Eğitmenliği

HIZLI OKUMA EĞİTİM EĞİTMENLİĞİ

            Bilgiye ulaşmanın, öğrenmenin en kısa yollarından biri de anlayarak hızlı okumaktır. Hızlı okuma görme çevikliğine, okurken göze ritmik bakış kazandırmaya ve tüm bunlara bağlı olarak ^çabukluk kavrama bellek^ uyumu sağlayamaya yönelik teorik anlatım ve uygulamalı çalışmalarla okuma ve anlama düzeyini yükseltme eğitimidir. Hayatın her alanında olduğu gibi hızınızı bazı çalışmalar ve egzersizlerle geliştirmeniz mümkündür. Dikkat eksikliği, derse adapte olmama, konsantrasyon bozukluğu bir çok öğrencinin ortak sorunudur. Hızlı Okuma Eğitim Eğitmenliği programı bu olumsuz etkenleri hedef alan ve analitik düşünmeye yönelik geliştirilen bir program olup, beyin gücünü yüksek oranda artırarak bu yeteneklerini üst düzeyde kullanmalarına olanak sağlar. Edindiğiniz bilgi ve yeteneklerle bulunduğunuz birimde, kurumda bireysel eğitimler verebilir, dershane ve okullarda eğitmen olarak görev alabilirsiniz.

          Hızlı Okuma Eğitim Eğitmenliği Üniversite onaylı bir program olup, 80 saatlik öğrenim sonunda sertifikalandırılmaktadır. Üniversite onaylı olan Hızlı Okuma Eğitim Eğitmenliği sertifikası ile yeni bir çalışma alanı olan bu eğitim sisteminde herhangi başka ek bir eğitim almaya ihtiyaç duyulmadan, eğitim verebilecek noktaya gelebilirsiniz.

          Örgün eğitime göre çok daha az vakit alan ve maliyeti çok daha ucuz olan uzaktan eğitim sistemi, ülkemizde ve dünya da hızla gelişen ve yaygınlaşan bir eğitim alanıdır. Hızlı okuma kursları yurt dışında daha ilkokul seviyesinde başlamaktadır. İnsanlar öğrendiklerinin %70-%80 ini okuyarak öğrenir. Bunun farkında  olan batı dünyası eğitimin bütün kademelerinde hızlı okuma programları düzenlemişlerdir. Hatta bazı programlar devlet desteklidir. Bu denli önemli olan hızlı okuma tekniği ülkemizde yeni yeni anlaşılmaktadır. Hızlı okuma eğitimi size okuduğunuzu kavrayarak daha kolay okumayı, verimliliğinizi artırmayı ve hayata dair yeni bakış açıları kazanmanıza da olanak sağlar.

          Günümüzde bu sistem ile alakalı yazılar ve röportajlar okuduğumuzda görüyoruz ki aslında bu sistemin sadece hızlı okumadan ibaret olmadığı, sosyal ve kültürel açıdan da bireylerin bir adım daha önde olmasına sağlayacak olan okumada çabukluk, okumada kavrama, dikkatin yoğunlaştırılması, kelime haznesinin çoğaltılması, etkin okuma teknikleri ile okuma, aktif görme alanlarının genişletilmesi, görme ve anlama arasındaki dengeyi sağlama, hafıza ve kalıcı öğrenme fonksiyonlarını öğrenme, bilinçaltının gücünden yararlanma ve akış durumunu sağlama, kelimeleri ve sayıları şekilleri yolu ile tanıma ve benzerlerinden bir şekilde ayırt edebilme, an fikirlerin hızlı bir biçimde bulunması, okuma ve anlama seviyesini azaltan tekniklerin tespiti ve ortadan kaldırılması daha sayılabilecek bir çok unsur bu eğitim sisteminde bulundurulmaktadır.

          Yukarıda özetlenmiş olan bu hızlı okuma sisteminin Üniversite onaylı Hızlı Okuma Eğitim Eğitmenliği programı ile gerek is olanakları, gerekse size sunmuş olduğu sosyal ve kültürel açıdan olan avantajları ile sizlere hem bir iş imkanı hem de hayatınızda önemli derecede olabilecek kolaylıklar sağlayacaktır.

 


Yazar : FERİDE EYLEM ALTAN

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.