Eczane Yardımcılığı Sertifikası Nasıl Alınır ? - meslekburda.com
Eğitim 02/06/2021

Eczane Yardımcılığı Sertifikası Nasıl Alınır ?

Eczane Yardımcılığı Sertifikası Nasıl Alınır?

Eczane yardımcılığı sertifikası almak için öncelikle eczane yardımcılığı kursu bulmanız gerekmektedir. Bu alacağınız yani kurslarına dâhil olacağınız bir eğitim olacaktır. Andemi süresi boyunca uzaktan eğitim olarak, eczane yardımcılığı uzak eğitim alabilirsiniz. Eczane yardımcılığı eğitimi aldıktan sonra artık işinize başlamak için bir engel kalmayacaktır.

Gelin Detaylarına Birlikte Bakalım;

Eczacılar birliği Kurulu’na göre, sertifikalı eczane yardımcıları daha yüksek kazançlara ve kariyer için daha iyi fırsatlara sahip olabilir. Sertifikanızı alarak ne öğrendiğinizi ve yeni beceriler açısından çalışacağınız kuruma bildirirseniz önünüz daha da açılacaktır.

Kendinize İlk Önce Şu Cümleleri Kurmanız Gerekmektedir;

Eczane yardımcısı olmak istiyorum çünkü insanların sağlığına gerçekten ilgi duyuyorum ve ayrıca farklı ilaçlar ve tıbbi teknikler hakkında bilgi edinmek istiyorum. Ayrıntılara ve doğruluğa dikkatin önemli olduğu, müşteriye dönük bir rolde çalışmayı tercih eden biriyim.

Eğer bu görüşlere sahip biriyseniz sabırlıysanız mutlaka bu sektörde yer alabilirsiniz.

Eczane Yardımcısı İş Görevleri:

Reçeteli ilaçları ve diğer tıbbi ürünleri, ruhsatlı eczacı yönetimi altında hastalara dağıtır. Hastalar için belirtilen reçeteleri hazırlamak için hapları, eksikleri giderir ve hastalara sağlar.

Olması gereken karakter özellikleri şunlardır;

Doğru ve dürüst çalışmaya sahip olması. Sorumluluk alabilmesi. Detaylara ve ufak şeylere önem vermesi. İlaçlarla alakalı hemen her şeye dair bilgisi olması. Talimatları dinlemesi verilen görevi yerine getirmesi. İnsan sağlığına dikkat etmesi, insanlara yardımcı olmak istemesi ve dikkatli davranması.

Bir eczane yardımcısının işi uygulamalı ve fizikseldir her gün çeşitli görev ve sorumlulukları kapsar. Bir asistan, teknisyenlerin ve eczacıların gözetiminde çalışır, ancak aynı vardiyada rafların stoklanması, ambalaj reçeteleri ve müşteri işlemlerinin yönetilmesinden de sorumlu olabilir. Koşuşturmalı bir işe sahiptir.

Eczane Yardımcılığı Sertifika Sınavları Zor Mudur?

Gün geçtikçe zorlaştığı söylenmektedir, bu yüzden 2021 yılında daha çok zorlaşacaktır. Eczane yardımcılığı uzaktan eğitim alın2022 yılına bırakmaktan biran önce kursa gidip eğitimleri almanız gerekmektedir. Sınavların zorlaşmasını beklemeden güzel bir şekilde eğitimi tamamlanmanız lazım.

Eczacılık, bilimin hemen hemen her bölümünü kapsadığı için en zor konulardan biridir. Kimya'dan başlayarak, bir eczane öğrencisinin Farmasötik İnorganik Kimya, Farmasötik Organik Kimya, Farmasötik Analiz eğitimi alması gerekir. Bu eğitimlere sahip olurken yardım alabileceksiniz. İş yerinde, ilaçları ölçmek, reçeteleri doldurmak ve eczanenin envanterindeki matematiksek işlemleri tutmak için yüzdeler, cebirler, oranlar ve kesirler gibi matematik kavramlarını kullanacaksınız. Müşterilerin ihtiyaç duyduğu doğru ilaç miktarını alması için çeşitli ölçüm sistemlerinde matematik kavramlarını anlamanız sizin için önemlidir.

Sağlam bir matematiğe sahip olmanız bu açıdan çok öneli olacaktır. Eczacılık veya eczane yardımcılığı tabi ki tıp fakültesinden daha kolay olup ama aynı zamanda benzer rolleri kapsamaktadırlar.

Eczane yardımcılığı mesleği, diğer bazı kariyerler gibi asla ölmeyecek bir meslektir. Sadece para için bu mesleği tercih ettiyseniz zor zamanlar geçireceksiniz. İnsanları sevmeniz onlara yardımcı olmanız ve yüksek sabır sahip olmanız gerekmektedir. Stresli bir çalışma ortamı ama sıcak bir yerde otururken insanlara yardım etmek, bir fabrikada zor şartlar altında çalışmaktan daha keyifli olacaktır.

Eczane Matematiği Ne Kadar Zordur?

Eczane matematiğinin zorluk seviyesi, Eczacılık Teknolojisi Dersleri aldığımız en büyük sorulardan biridir. Ve bu sorunun cevabı şu: Formüller, kelime problemleri gibi bilgileri nasıl öğreneceğiniz konusunda bir stratejiniz olduğunda eczane matematiği o kadar da zor değil.

Zaten sizin alacağınız eğitim eczane yardımcılığı olacağı için bu konuda endişe etmenize gerek yok, sizi bu kadar zorlayacak bir takım işlerle karşılaşmayacaksınız. Başarıya giderken devamlı sabırlı olup denilenleri uygularsanız iyi bir maaş ile güzel kariyer sahibi olmanız kaçınılmazdır. En yakın süre içerisinde kurslara başvurmanızı tavsiye ederim.


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.