Çocuk Gelişimi Uzmanı Nedir? Ne İş Yapar? - meslekburda.com
Eğitim 31/08/2020

Çocuk Gelişimi Uzmanı Nedir? Ne İş Yapar?

Çocuk gelişim uzmanları bebeklikten ergenlik dönemine kadar tüm gelişim sürecini takip eder ve incelerler. Eğitim hizmetinin göz önünde bulundurarak çocukların daha iyi bir birey olması için yapılan çalışmaları kapsayan bir meslek grubudur.

Son derece önemli ve kıymetli bir meslek grubu olduğunu söylemekte yarar var. Çocuk gelişimi uzmanı ne iş yapar diye merak edenler olursa yazımızın tamamını okuyarak bu meslek grubu hakkında çok daha detaylı bilgiye sahip olabilirler.

Çocuk Gelişimi Uzmanı Nedir?

Çocuk gelişimi uzmanları genel olarak bebeklikten başlayarak çocukların ergenlik dönemine kadar temel alışkanlık ve sorumluluklarının yerine getirmeleri amacıyla daha iyi bir birey olmaları adına çalışmalar yaparlar. Hem devlet hastanelerinde özel sektörlerde ya da kreşlerde görev yapabilmektedirler.

Çocuk Gelişim Uzmanları Ne Yapar?

Genel olarak çalışma alanlarının tamamını çocuklar kapsadığı için bu mesleği yapacak kişilerin çocuk gelişimi eğitimi alması gerekmektedir.

Çocuk gelişim uzmanları temel görevlerinin başında çocukların daha iyi bir birey olması eğitimlerini sorunsuz bir şekilde tamamlanması ve sorunlu çocukların bu sorunları bir an önce çözmesi ve sağlıklı bireyler olarak topluma faydaları faydalı olmasını sağlamaktır.

Çocuk Gelişimi Uzmanı Görevleri Nelerdir?

Çocuk gelişimi uzmanının birden fazla görevi vardır. Temel görevleri arasında çocukların psikolojisini takip etmek ve ailelerine bu konularda bilgiler vermek bilgisayar bağımlılığı ya da internet kullanımı ve günümüz sorunları arasında yer alan kapak problemleri çözmek konuşma sorunu olan bebeklerin ya da çocukların takibini yapmak ve onların gelişimine katkıda bulunmak gibi temel görevleri bulunur.

  1. Hasta çocukların psikolojisini takip etmek ve ailelere bilgiler vermek,
  2. Ameliyat öncesi çocuklara psikolojik destek vermek,
  3. Bilgisayar bağımlılığı ve aşırı internet kullanımı gibi sorunlarla ilgilenmek,
  4. Tırnak yeme, parmak emme, dudak emme ve dudak yeme gibi sorunlar yaşayan çocuklar için rehberlik yapmak,
  5. Konuşma sorunu olan bebek ve çocukları takip etmek ve rehberlik vermek,
  6. Toplumsal sınıf farklılıklarının çocuk psikolojisini etkilediği durumlarda bu yönde aileye psikolojik destek ve yönlendirme hizmeti vermek.

Çocuk Gelişim Uzmanı Arayan Firmaların Beklentileri Neler?

Çocuk gelişimi uzmanı arayan firma sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Özel kreşler ve tamamen özel olarak hizmet veren çocuk gelişimi kreşlerinin artış göstermesi ile birlikte 4 yıllık üniversite mezunu olan kişiler bu meslek gruplarını yerine getirebilirler.

 Üniversiteden 2 yıllık ön lisans ya da 4 yıllık lisans bölümünden mezun olan çocuk gelişimi mezunları bu firmalara başvurusu yapabilirler. Bir de çocuk gelişim eğitimi alarak bu firmalara başvuru yapabileceğimizi söyleyelim.

Çocuk gelişimi uzmanı arayan firmalar genel olarak eğitmenlerden çocuklar ile etkileşim kurmalarını ve psikoloji gibi alanlarda başarılı olmalarını isterler çocukların her anlamda başarılı olabilmesi var olan sorunların çözülebilmesi için eğitmenlerin son derece donanımlı olması gerekir.

Çocuk Gelişim Uzmanı Eğitimi

Çocuk gelişimi uzmanı olarak çalışmak istiyorsanız üniversitelerin 2 yıllık ön lisans ya da 4 yıllık lisans mezun da değilseniz çocuk gelişimi uzmanı eğitimi alarak bu alanda çalışmalar yapabilirsiniz. Ancak yine devlette değil de özel kurumlarda çalışabileceğinizi de söylemekte yarar var.


Yazar : ESEN SAHİLLİOĞLU

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
Eğitim 2021-10-14 15:07:22
Eğitim 2021-10-21 16:52:35
Eğitim 2020-08-04 15:10:59
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.