Yaşam Koçluğu Nedir? Yaşam Koçu Nasıl Olunur? - meslekburda.com
Eğitim 11/09/2020

Yaşam Koçluğu Nedir? Yaşam Koçu Nasıl Olunur?

Son dönemin popüler mesleklerinden bir tane site yaşam koçluğudur. Bu yazımızı okuyarak yaşam koçluğu hakkında enine boyuna birçok konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Yaşam koçu nedir nasıl olunur?  Tüm detaylarını yazımızda bulabileceksiniz.

Yaşam Koçluğu Nedir?

Yaşam koçunun temel amacı insanları hayata bağlayarak hayatın olumsuz yönlerinden kurtulmalarını sağlamak üzerine kuruludur. Genel olarak birçok ünlünün yaşam koçu bulunmaktadır. Sanatçılar İşadamları ya da sporcularda genel olarak kendilerine yaşam koçu tutmaktadırlar. Yaşam koçu nasıl olunur diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Hayatında iş kariyer sorunu yaşayanlar eski motivasyonunu ve enerjisini kaybedenler kesinlikle yaşam koçu ile çalışabilirler.

Yaşam Koçu Nasıl Olunur?

Yaşam koçu olarak görev yapabilmek için birden fazla yol bulunmaktadır. Yaşam koçu eğitimi alarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Ancak insanların size güven duyabilmesi için kesinlikle üniversite mezunu olmanızda yarar var.

 Üniversiteyi bitirdiniz varsayarak onaylı kurslara giderek sertifika almanızı tavsiye ederiz. Bu mesleğe adım attığınızda kendinizi geliştirilmiş olmanız gerektiğini de unutmayın. Kursu bitirdikten sonra kesinlikle yaşam koçluğu sertifikası alırsanız bu sizin için ekstra bir avantaj olacaktır. Yaşam koçluğu sizin para kazandığınız bir iş olacağı için kesinlikle sertifikaları almalı ve bu alanda kendinizi sıklıkla geliştirmeye devam etmelisiniz.

 Eğer yaşam koçu olarak kalıcı olabilmek ve ulaşmak istediğiniz mesleki zirveye odaklıysanız yaşam koçluğu seminerlerine katılmalı ve ülkenin dört bir yanında yapılan seminerlere katılarak kendinizi geliştirmeye devamlı olarak devam etmelisiniz. Kimler yaşam koçlarına ihtiyaç duyarlar.

  1. Daha mutlu olmak isteyenler
  2. Enerji deposu olmak isteyenler
  3. Stres sorunu olanlar
  4. Emekliliğin hayatında boşluk yarattığını fark edenler
  5. İş ve kariyerinde büyük hedefleri olanlar
  6. Sık sık sorunlarla boğuşmak zorunda kalanlar
  7. Herhangi bir ilişki sorunu yaşayanlar (arkadaş, sevgili, aile)
  8. Özgüven eksikliği yaşayanlar
  9. Düzenli ve prensip sahibi olmak isteyenler
  10. Yeni deneyim arayanlar

Yaşam Koçunun Genel Hizmet Alanları

Yaşam koçluğu aslında çok basit bir iş gibi gözükse de kendi içerisinde birçok bölüme ayrılmaktadır hemen aşağıda filmleri görebileceksiniz.

  1. Kariyer Koçu
  2. Zayıflama – Diyet Koçu
  3. İlişki Koçu
  4. Eğitim Koçu
  5. Yönetici Koçu
  6. Emeklilik Koçu
  7. İmaj Koçu

Sizlerde karakteriniz doğrultusunda hangi alanda daha profesyonel olmak insanları hitap etmek istiyorsanız bunu seçebilirsiniz. Örneğin zayıflama diyet koçluğu alanında daha önce bir eğitim aldıysanız ya da bu alanda bilgili iseniz bu yönde ilerleyebilir ve çalışmalarınızı bu yönde etkinleştirebilirsiniz. Ancak yönetici emeklilik ya da daha fazla alanlarda yaşam koçluğu yapmak istiyorsanız bu alanlara da yönelebilirsiniz.

Yaşam Koçluğu Sertifikası Size Ne Kazandırır?

Yaşam Koçluğu Sertifikaları size çok şey kazandıracaktır. O an olmasa bile an gelecek dönemde birçok şeyi kazandırabilir yaşam koçu sertifikası da kesinlikle sizleri hem prestij kazandıracak hem de katılmış olduğunuz bir eğitimi başarılı bir şekilde bitirdiğiniz için kesinlikle size çok şey katacaktır.

 Bu nedenle yaşam koşu sertifikasını mutlaka alın seminerlere katılan ve kendinizi geliştirmeye açık olun. Her ne kadar ünlü bir yaşam koçu da olsanız kendinizi geliştirmek ve daima en iyi olarak kalabilmek için hem yaşam koçluğu seminerlerine katılmalı ve bireysel olarak kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz.


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
Eğitim 2021-10-21 16:43:22
Eğitim 2021-06-02 14:39:19
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.