Diş Hekimi 2021 Maaşı - meslekburda.com
Kariyer 02/06/2021

Diş Hekimi 2021 Maaşı

Diş Hekimi Asistanı Maaşı 2021

Diş hekimi asistanı maaşı konusunda gençlerin akıllarında birçok soru işareti var. Diş hekimleri özellikle içinde bulunduğumuz zorlu süreçte büyük bir özveriyle çalışıyor. Aynı şekilde diş hekimi asistanları da, birçok genç gelecek planları içerisine diş hekimi asistanlığı mesleğini de almış durumda. 

Özel sektörde ve devlette çalışmak alınacak maaş konusunda farklılıklara sebep olabilmektedir. Diğer bir etken de özel sektörde çalışacağınız hastane ya da hekimin size teklif edeceği ücrettir. Devlette görev yapacaksanız ücret sabittir, fakat özel sektörde değişiklik gösterebilir. Beklediğinizden az ya da fazla bir ücretle karşılaşabilirsiniz.

Diş Hekimi Asistanı Nasıl Olunur?

Günümüzde birçok gencin düşündüğü meslekler arasındaki diş hekimi asistanlığı için sağlık meslek yüksekokullarının ağız ve diş sağlığı bölümlerinde iki yıllık ön lisans mezunu olmanız gerekmektedir. Eğer iki yıllık ön lisans mezunuysanız bu alanda aldığınız eğitim sayesinde direkt olarak işe başlayabilirsiniz.

Fakat Ağız ve Diş Sağlığı Ön Lisans mezunu değilseniz, Sağlık Meslek Yüksek Okullarında farklı bir bölümde eğitim aldıysanız da diş hekimi asistanı olma şansınız vardır. Bunun dişin diş hekimi asistanlığı kursu ya da sertifika programlarından birine katılıp eğitiminizi tamamlamanız gerekmektedir.

Diş hekimi asistanı olmanın başka bir yolu da Sağlık Meslek Lisesi mezunu olmaktır. Lise mezunlarının da diş hekimi asistanlığı kursu alarak sertifika sahibi olmaları gerekmektedir. Yani, bu meslekte kariyer yapabilmek için birden fazla yolunuz bulunmaktadır.

Diş Hekimi Asistanı Ne Kadar Kazanır?

Diş hekimi asistanı kazancı çalıştığınız yere, kamu ya da özel sektörde iş yapmaya, meslekteki tecrübenize göre değişebilir. Elbette uzun yıllardır bu meslekte bulunanlar biraz daha fazla kazanacaktır. Mesleğe yeni başlayan genç arkadaşların kazancı ise daha düşük olabilir.

Diş hekimi asistanları eğer özel sektörde çalışacaklarsa en az asgari ücret almaktadırlar. Tabii bu tam zamanlı çalışma için geçerlidir. Diş hekimlerinin özel kliniklerinde belli saatler içerisinde, part time çalışan asistanların aldığı para daha düşük bir miktardır. Bu yüzden genelde birden fazla hekimle, farklı gün ve saatlerde çalışmayı tercih edebilirler.

Geçtiğimiz yıl devlet hastanelerinde ve farklı kamu kuruluşlarında çalışan diş hekimi asistanları ise 3000 civarı maaş almaktaydı. Asgari ücretin artması ve memur maaşlarına gelecek zamlarla birlikte diş hekimi asistanı maaşı 3300 TL - 3500 TL arası bir miktara ulaşacaktır. 

Özel sektörde çalışıp çok daha fazla kazanan diş hekimi asistanları da vardır. Bu biraz da şans işidir. Bazı büyük özel hastaneler ve yüksek gelirli semtlerde iş yapan veya klinikleri bulunan diş hekimleri asistanlara daha yüksek miktarlarda maaş ödeyebilmektedir. Yani, kurumsallık diş hekimi asistanı kazancını da yükseltir.

Diğer türlü düşündüğümüzde ise asgari ücretin garanti olduğunu söylemek mümkündür. Çalışılan yere göre asgari ücretin 50 TL - 100 TL gibi üzerinde bir fiyata çalışan asistanların sayıları da çoktur. Diş hekimi asistanlarının birçoğu devlette çalışmak için KPSS’ye girmekte ve kadro beklemektedir.

Diş hekimi asistanlığı zor ve ciddi bir meslektir. Yeri geldiğinde insanların sağlıkları sizin ve asistanlığını yaptığınız hekimin elindedir. Özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi şartları içerisinde bu iş daha fazla ciddiyet ve önem taşımaya başlamıştır. 2021 yılında da ciddi ve tercih edilen bir iş olmaya devam edeceği aşikardır.

Diş hekimi asistanı maaşı da büyük ihtimalle 2021 yılı içerisinde artış gösterecektir. Bu artışın ne kadar olacağını, devlet ve özel sektörü nasıl etkileyeceğini yıl içerisinde yaşayarak göreceğiz. Genç arkadaşlar hayallerini kovalamaya devam etmeli ve yapmak istedikleri mesleği yapana kadar gayret etmeyi sürdürmelidir.


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.