Dış Ticaret Uzmanı Maaşı 2021 - meslekburda.com
Kariyer 02/06/2021

Dış Ticaret Uzmanı Maaşı 2021

Dış Ticaret Uzmanı Maaşı 2021 

Sizlere bu yazımızda Dış Ticaret Uzmanı Maaşı 2021 hakkında bilgiler sunulacaktır. Maaşlarından bahsetmeden önce KVKK uzmanı olmak için neler yapmak gerekir, hangi adımlar izlenmeli ve hangi okullardan mezun olmanız gerektiği hakkında bilgiler sunulacaktır. 

Dış ticaret uzmanları; uluslararası ilişkiler, iktisat, lojistik, işletme gibi lisans bölümlerinden mezun olan kişilerdir. Fakat bazı firmalar, bulunmuş oldukları sektöre göre, ürün gruplarına ve satış yapma koşullarına göre, farklı fakülte mezunlarını da tercih edebiliyorlar. 

Buna örnek verecek olursan boya üretimi yapan bir firma, kimya mühendislerini, bir araba firması ise makine mühendisi mezunları bir ihracat temsilcisi tercih etmektedirler. Bunlar firmanın insan kaynaklarındaki politikasıyla alakalıdır. Bazı firmalar teknik departmanında, ihracat birimlerine destek sağlayacağı bir sitem kurup, ihracat biriminde tamamen iktisadi bilimler mezunlarını tercih edebilirler.  

Dış ticaret uzmanı olanlar, uluslararası ürün ve hizmetleri satışı yapılabilen her sektörde çalışabilmektedir. Türkiye de ihracatta başında olan sektörler arasında; mobilya, makine parçaları, beyaz eşya, madencilik, Otomobil, mermer, tekstil, gıda, dış ticaret uzmanı olarak en çok ilgi sunan sektörlerdir. Peki, dış ticaret uzmanı olmak için ne yapmamız gerekmektedir. Bunun için bir dış ticaret uzmanı kursu var mı? Dış ticaret uzmanı maaşı 2021 de ne kadar? 

İlk olarak dış ticaret uzmanı olmak için ne yapmamız gerek bunlardan bahsedelim. 

 
Dış ticaret uzmanı kursu 

 Bu kurslar ithalata ve İhracata dair dönemleri detaylı olarak dersler ve birkaç aya yayılmış olan periyodlar doğrultusunda, uygulamalı ders yöntemleriyle öğreten Dış ticaret uzman kursları ve programları vardır. Dış ticaret uzmanı kursları doğru programlarla, düzgün bir içeriklerle hazırlanarak sunulan eğitim programlarıdır. Bu iş hakkında hiç bilgisi olmayan kişilerin temel bilgileri öğrenmesine yardımcı olan kurslardır. 
 
Eğer yabancı dil bilmiyorsanız ilk olarak bunu tamamlamanız gerekmektedir. Dış ticaret uzmanı olmayı düşünüyorsanız, ilk olarak Almanca, İngilizce, Rusça, Fransızca, Arapça gibi yaygın olarak kullanılan dillerden birisini ileri seviyede öğrenmeniz gerekmektedir. Fakat diğer dillerden birini biliyorsanız dahi aynı zamanda İngilizce' de biliyor olmanız gerekmektedir. Yani bu işi yapmak için İngilizce’ nin yanında ikinci bir dil bilmektir. 
 
Eğer bir ihracat sorumlusu ya da temsilcisi gibi alanlarda çalışıyorsanız, bu işe yeni başladıysanız, sık olarak ihracatçı birlikler ve ticaret odalarının düzenlediği ihracat ithalat dönemlerine dair eğitimlere katılmalısınız. Bu eğitimlere katılmanın temel sebebi, sürekli olarak öğrenmedir. Bir yandan bu konularda güncel yayınları, siteleri takip edebilirisiniz. 

 

Dış ticaret uzmanı maaşları   

Doğal olarak çalışan kişiler yüksek maaşlı işler de yer almaya çalışmaktadır. Dış ticaret uzmanlarının maaşlarına baktığımız zaman Türkiye’ deki ortalama olarak sunulan tutarlardan bahsetmek gerçek bir bilgi olmayacak fakat Dış ticaret uzmanı kapsamında çalışan bir birey için özel sektör kazançlarının ortalama olarak asgari ücretin 2 - 3  katı kadar seviyesinde olacağını söyleyebiliriz. 

2017 senesinden itibaren Ekonomi bakanlığında görev yapan “Dış Ticaret Uzman Yardımcısı” bir birey ortalama olarak 4.300 TL maaş almakta ve bu maaşın içinde yabancı tazminatları ek ödemesi dahil değildir. 

Dış Ticaret Uzmanı alanında çalışanlar, çalışmış oldukları sektörde ilerleme kaydettikçe çalıştıkları alanlar ve aldıkları maaşların miktarlarını size aşağıda sunacağım; 

Çalıştıkları alan                          En düşük              Ortalama             En yüksek   

Dış Ticaret Kıdemli Uzman        3,210 TL               5.510 TL              7.080 TL 

Dış Ticaret Uzmanı                     2.850 TL              4.430 TL              6.010 TL 

Dış Ticaret Uzman Yardımcısı    2.700 TL             3.580 TL              4.700 TL 

Bu alanlarda çalışın kişilerin maaşları yukardaki gibi belirtilmiştir.   


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
Kariyer 2021-06-02 13:57:54
Kariyer 2023-11-30 15:00:20
Kariyer 2020-08-04 15:33:37
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.