Eczane Yardımcılığı Maaşı 2021 - meslekburda.com
Kariyer 02/06/2021

Eczane Yardımcılığı Maaşı 2021

Eczane Yardımcısı Maaşı 2021 

Eczane yardımcılığı kursu aldıktan sonra eczane yardımcılığına başlayan insanların maaşlarına ve diğer detaylarına göz gezdirelim. Eczane yardımcılığı eğitimi bitmiş olan kişiler, artık eczanede çalışmaya başlayabilir.

Eczane yardımcılığı maaşı 2021 düzenlemesine göre, eczane odaları başkanlarının yaptığı açıklamaya göre ilk yıl 1,5 asgari ücret almaları minimum maaşları olarak belirlenmiştir.1 yıl dolduktan sonra yine buna uygun olarak zam alabilmektedirler.

Neden Eczane Yardımcısı Olmalısınız? Artıları Nelerdir?

Eczane yardımcılarının rolleri insan hayatları açısından bile çok önemlidir. Hayatları olumlu etkilemek ve kalıcı bir izlenim bırakmak diğer mesleklerde mümkün değildir.Tıpkı öğretmenlik gibi olan bu meslekte bu kalıcı izlenime sahip olmak isteyen herkesin şüphesiz eğitimini alması gerekir.

Bir eczane yardımcısının işi heyecan verici ve birçok sorumluluğu beraberinde getiriyor. Eczane asistanı, bir eczane ortamında genel halk için ilk temas noktasıdır. Eczanenin yüzü olmanın yanı sıra, uzmanlık bilgisi ve uzmanlık gerektiren görevleri de yerine getiriyorlar.

Eczane Yardımcısının Işi Nedir ?

Eczane yardımcısının işi, tabletleri sayma, ilaç stoku ve önceden paketlenmiş ilaçların yanı sıra bir dizi başka görevler gibi faaliyetlerde bulunurlar. Bu faaliyetler ayrıca zamanla bir toplum hizmeti rolüne dönüşmüştür. Eczane yardımcıları, sigarayı bırakma veya kilo vermeyi yönetme gibi halk sağlığı sorunları hakkında farkındalık yaratarak işlerin bu yönüne yardımcı olurlar.

Eczacıların ve yardımcılarının, geleneksel olarak tavsiye ve öneri almak üzere kendilerine danışıldıklarından, danışmanlık rolü de vardır. Hastalar bazen bir pratisyen hekime yaklaşmak yerine, soğuk algınlığı gibi genel durumlar için tavsiye arayarak eczaneye girebilirler.Özellikle korona döneminde olduğumuz bu yılda,eczane yardımcılarının rolleri çok büyük bir hale gelmiştir.Artık insanlar bu yardımcıları bir arkadaş veya bir doktor gibi görmektedirler.Bir eczane yardımcısının işi çok çeşitli ve önemli sorumluluklara sahiptir. 

Eczane Yardımcısının Sahip Olması Gereken Maddeler Nelerdir?

Kuruluşunuzu temsil eden bir eczane yardımcısı olarak, topluluğunuzla bağlantıda kalmanız ve olumlu bir çalışma ilişkisi sürdürmeniz gerekir. Ve müşteri adlarınızı hatırlamak, başlamak için iyi bir yer olacaktır. 

Onları tanımanız gerekmektedir.Müşteriniz bir işletmeden yönetici mi yoksa yaşlılara bakan bir hemşire mi? Müşterinizin oğlu okula yeni mi gitti yoksa kızı üniversiteden mi mezun oldu? Daha ince ayrıntıları hatırlamak, müşterilerinizle kişisel düzeyde bağlantı kurmanıza gerçekten yardımcı olur.Sürekli değişikliklerin olduğu ve toplumun sağlık ve zindelik konusunda uzman görüşleri aradığı eczacılık dünyasında bilgi önemlidir. Eczaneler, müşterilerin sağlık ihtiyaçlarını anlamak, belirlemek ve karşılamak için sık sık toplumda sağlık programları yürütür. Eğitimli bir eczane yardımcısı olarak, inhaler tekniklerini kontrol etme, hastalarda anemi testi, kan şekeri seviyeleri veya kan basıncı gibi temel sağlık uygulamaları hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız ve ayrıca aşılama kampanyaları hakkında bilgilere sahip olmanız,bunu halka sunmanız beklenir.

Nasıl Eczane Yardımcısı Olabilirsiniz?

Sadece bir lise diploması ile eczane yardımcısı pozisyonuna başvurabilirsiniz. Bununla birlikte, rekabetçi bir alanda kendinizi daha çekici bir aday yapmak için, sizi diğer potansiyel başvuru sahiplerinden ayıran ek kurslar almayı veya sertifikalar almayı düşünmelisiniz. Eczane asistanı olma hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir kursa kaydolarak, potansiyel işverenlere pozisyona olan ilginizi ve bağlılığınızı da gösterirsiniz.

Eczane yardımcılığı kursu, tıbbi kanunlar ve terminolojiler, beslenme, insan anatomisi, müşteri hizmetleri becerileri, yaygın hastalıklar, risk yönetimi ve ilaç satışları hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacaktır.Ekstra detaylara dikkat etmek her zaman için sizi bir adım öne götürecektir.


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.