Eczane Yardımcısı Ne İş Yapar ? - meslekburda.com
Kariyer 02/06/2021

Eczane Yardımcısı Ne İş Yapar ?

Eczane Yardımcısı Ne iş yapar?

Eczane yardımcılığı eğitimi alanlar eczanelerde müşterilere perakende ürünler satarlar ve eczacı kişiye yardım ederler. Ürünler kremler, losyonlar ve kozmetik ve parfümlere kadar çeşitlilik gösterebilir. Eczane yardımcıları, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak doğru ürünleri seçmelerine yardımcı olur ve bir eczanenin günlük işleyişine yardımcı olur. Genellikle eczane ürünleri, sağlık ve güzellik ürünleri hakkında iyi bir bilgiye sahiptirler Eczane yardımcılığı eğitimi kursu almak,bu eğitime sahip olanlara ekstra bilgiler verir ve ilerlemesini sağlarlar

Eczane Yardımcısı Genel İş Tanımları Nelerdir?

Reçeteli ilaçları ve diğer tıbbi ürünleri, ruhsatlı eczacı yönetimi altında hastalara dağıtır. Hastalar için reçeteleri belirtilen şekilde hazırlamak için hapları, şişeleri, ve ilaçları sayar ve düzenler.Tamamiyle eczane yöneticisine yardımcı olur.

Eczane Yardımcısı Amaçları:

Hastalara ve sağlık çalışanlarına ilaç hazırlama ve dağıtımında lisanslı eczacıya yardımcı olur. Reçetelerin doğru ve zamanında doldurulduğunu doğrular. İlaçların tesliminde ve diğer satış işlemlerinin tamamlanmasında hastalarla etkileşime girer. Eczaneye gelen ilaçları alır, kaydeder ve saklar. Reçeteli ilaçların stokunu tutar ve envanter ihtiyaçlarını eczacıya bildirir.

  • Ruhsatlı eczacı yönetimi altında reçeteli ilaçları ve diğer tıbbi ürünleri hastalara dağıtır
  • Telefonları yanıtlama, reçete siparişleri alma ve girme, yazar kasaları çalıştırma ve envanteri yeniden stoklama dahil olmak üzere idari görevleri yerine getirir.
  • Hasta bilgilerini toplar, düzenler ve değerlendirir.
  • Hastalara reçeteleri hakkında bilgi ve eğitim sağlar.
  • İlgili düzenlemelere ve eczane politikalarına uyumu sağlamak için reçete doldurma sürecini izler.
  • Doğru reçete bilgilerini almak için sağlık hizmeti sağlayıcıları ve hastalarla bağlantı kurar.
  • Eczacı gözetiminde hastaların ilaçları ile ilgili sorularını yanıtlar.
  • Eldeki ilaçların envanterini alır ve sonuçlarını kaydeder.
  • Eczacının belirttiği şekilde ek ilaçlar için sipariş verir.
  • Elektronik hasta bilgilerini korur.
  • İlaçlar için fatura bilgilerini hazırlar.

Hastaların reçeteli ve reçetesiz satılan ilaçların yanı sıra diğer  ürünlerin satın alınması için satış işlemlerini tamamlar.

Eczane Yardımcısı İçin Olmazsa Olmazlar Nelerdir?

Detay odaklı olması,ekip çalışmasına yatkın olması, güçlü müşteri hizmet becerilerine sahip olması, mükemmel sözlü iletişim becerilerine sahip olması,iyi dinleyici olması,talimatları eksiksiz yerine getirmesi,sağduyulu ve yardımsever olması,organizasyon becerilere sahip olması,matematiğinin kuvettli olması,bilgisayar becelerine temel anlamda sahip olması,kayıt tutma yeteneklerine sahip olma,hafızasının kuvvetli olması,işini yapan bir öğrenci olması,ilaç yönetmelerine uygun şekilde çalışması,çalışkan olması,detaylara ve doğruluğa dikkat etmesi,sağlam yargı ve karar vermesi,gizliliğe önem vermesi,planlama ve organizasyon becerilere sahip olması.

Eczane Yardımcısı Olmak İçin Gerekenler Nedir?

  • Lise diploması.
  • Önlisans Derecesi tercih edilir.
  • Eczane Teknisyeni olarak sertifika, özellikle hastane eczane asistanları / teknisyenleri için sıklıkla gereklidir.
  • Steril ürün hazırlama bilgisi.
  • İlaç düzenlemeleri bilgisi.
  • Tıbbi ve farmasötik terminoloji bilgisi.
  • Yaygın olarak reçete edilen ilaçların jenerik ve ticari isimleri hakkında bilgi.
  • İdari ve büro prosedürleri ve sistemleri ile ilgili deneyim.
  • İlgili bilgisayar uygulamalarına aşina.
  • Temel Beceriler ve Yetkinlikler.

Eczane Teknisyeni Ile Yardımcısı Arasındaki Fark Nedir?

Bir dizi ortak görev ve sorumluluk vardır, ancak eczane teknisyeni reçetelerin hazırlanmasında daha fazla yer alabilirken, eczane asistanı idari görevlere daha fazla dahil olabilir.

Roller çok benzerdir, ancak eczane teknisyeninin genellikle yeni  ve yeniden doldurulan reçeteler üzerinde imza yetkisi verme gibi ek sorumlulukları vardır.

 


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.