Eğitimde Güzel Bir Başlangıç Yapmak - meslekburda.com
Kariyer 19/03/2019

Eğitimde Güzel Bir Başlangıç Yapmak

Yanlış Zamanda Yanlış Destek

Anne ve babalar çocuklarının en önemli eğitim ve öğretim çağının lise olduğunu zannederler. Bu yüzden çocuklarını lise çağına geldiklerinde özel dershane veya özel eğitim kurumlarına gönderirler. Bu anlayışla da büyük çoğunlukla elde edilen sonuçlar hüsrandır. Çocukların eğitim ve öğretim hayatları bir binayı inşa etmekle doğru orantıdadır. Eğitimin ilk kademesi bir binanın temeli gibidir.

Gerekli malzemenin temelde kullanılmaması, binanın istenilen yüksekliğe çıkmasını engeller. Temelde kullanılması gereken malzemeden kaçınıldığında, daha sonra imkanlar elverdiğinde dahi binanın üstüne kat atabilme imkanını ortadan kaldırır. Yani çocuğunuzu yalnızca lisede dershaneye yollamak, sonra da doktor ya da hakim olmasını beklemek, gecekondu için yapılmış bir bina temeline apartman dikmeye benzer.

 

Gerçek Doğrularla Yüzleşmek

Çocukların eğitim hayatlarının başlangıç kısmında kazanması gereken birçok davranış ve alışkanlıklar vardır. Bu alışkanlık ve davranışlar çocuğunuzu ahlaklı ve başarılı bir birey olarak yetişmesinin en önemli anahtarıdır. Özetle, birçok anne ve babanın istediği gibi, sahip olunan çocukların iyi bir kariyere sahip olması, çocukların hayatları boyunca üzerinde duracakları temelin, yani eğitim ve öğretimin ilk kademesi olan ilkokul yıllarında almış oldukları eğitimin kalitesiyle sağlanabilir..

 

Doğru Eğitimciler

Doğru eğitim kurumu ya da öğretmeni bulmak önemli ve oldukça zor bir süreçtir. Eğitimcilerin kalıpların dışına çıkan yaklaşımları olmalı öğrencilere dair. Örneğin; şiiri olmadık şeylere benzeten öğrenciler hayal eden, şiiri inşaat halindeki bir binaya, yahut bisiklete. Sonra hepsinin kendilerine ait hikayeleri olmasını bekleyen. Güzel ya da çirkinin değişkenliğine inanan, öğrencilerini ince bir çizgi üzerinde hem de bütün benlikleriyle beraber tartmaya çalışan sistemin farkında olan, onlarla birlikte gerçek başarıya kavuşacağına inanan eğitimciler bulunmalıdır.

 

Gerçek Başarı

Öğrencilerin başarısı sahip oldukları aileleriyle ortak bir yansımanın örneğidir. Buradaki payın en büyük bölümü aileye düşmektedir. Eğitimin bütün kademelerine karşı gösterilecek hassasiyet aynı olmalıdır. Bu düşünce birliği günden güne değişmekte olan eğitim sistemi içerisindeki çocukları başarıya götürecek olan en önemli anahtar konumundadır. Büyümekte olan çocukların bireysel farklılıkları, anne ya da babaların kendileri için yürümeleri gereken yola büyük bir ışık tutmaktadır. Doğru yolun izlenmesi ailelerin kendi çocuklarını yakından tanımasıyla mümkün olabilmektedir.


Yazar :

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.