Hasta Kabul Sekreterliği Nedir? - meslekburda.com
Kariyer 04/08/2020

Hasta Kabul Sekreterliği Nedir?

Hastane sekreteri hastaların yönlendirilmesi klinik ya da sağlık bakanlığının izni olan kurum ve kuruluşların görev yaptığı alanlarda doktorları yardımcı olmaktadır.

Doktor asistanlığı günümüzde son derece ihtiyaç duyulan ve popüler olan bir meslek grubudur. Ayrıca hasta kabul sekreterliği pek çok alanda görev yapabilmesi nedeniyle de her geçen gün bu tarz personelleri artan ihtiyaç sayısı fazlalaşmaktadır. Özel hastaneler devlet üniversiteleri Araştırma ve Eğitim hastaneleri klinikler gibi alanlarda hasta kabul sekreteri olarak görev yapabilirsiniz. Doktor asistanlığı olarak da bilinen hasta kabul sekreterliği günümüz için önemli bir branştır.

 İletişimsel olarak sorun yaşamayan diksiyonu düzgün ve doktorların işlerini hasretme yönünden kendisine gören insanlar kesinlikle bu alanlarda başarılı olabilir. Hasta kabul sekreterliği her hastanede bulunmaktadır. Sağlık merkezleri sağlık ocakları ya da farklı alanlarda kısacası sağlıkla alakalı her alanda ihtiyaç olmaktadır. Hasta kabul alanında çalışabilmek için tıp mezunu olmayan ya da Tıp Fakültesi hangi bir belge almanıza gerek yoktur.

Hasta Kabul Sekreterliği İçin Ne Mezunu Olmak Lazım?

Tıbbi sekreterlik için lisans eğitimi gerekmemektedir. Bir çok insan bu konuda net bilgiye sahip değil. Tıbbi sekreterlik ya da diğer adıyla hasta kabul sekreterliği için sağlık meslek liselerinin tıbbi sağlık bölümlerinden mezun olmak ya da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okullarından mezun olmak gerekiyor.

 Bir diğer önemli husus ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı özel bir tıbbi sekreterlik yani hasta kabul sekreterliği kursuna gidip başarılı olmak gerekiyor. Bu kursların 81 vilayete yer aldığını ve sıklıkla başarılı olduğunda söylemekte yarar var. Alınacak bu belge ile birlikte iş başvurusu yapabilir ve sizlerde hasta kabul sekreteri olarak çalışmaya başlayabilirsiniz.

Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur?

Hastane sekreteri olmak için günümüzde özel eğitim veren kurumlara giderek buradan sertifika alabilirsiniz. İnternet üzerinden sertifika programı düşünüyorsanız kesinlikle 30 gün gibi bir süre içerisinde sahip olabiliyorsunuz.

 Özel eğitim kurumlarında sizlere fiziki bir eğitim verilmez daha çok uzaktan eğitim verildiği için evinizden ya da daha farklı bir alanda rahatlıkla bu kursu tamamlayabiliyorsunuz. İstediğiniz saat dilimlerinde sisteme giriş yaparak dersleri dinleyebilir ve konulara da çalışabilirsiniz. Hasta kabul sekreteri olduktan sonra hemen aşağıda yer alan kurum ve kuruluşlarda çalışma fırsatına sahip olabilirsiniz.

  1. Hastanelerde
  2. Polikliniklerde
  3. Tıp merkezlerinde
  4. Eczanelerde
  5. Tıbbi laboratuvarlarda
  6. Medikallerde
  7. Tüp bebek merkezlerinde
  8. Kalp merkezinde
  9. Diyaliz merkezinde
  10. Fizik tedavi merkezinde
  11. Geriatri merkezinde
  12. Teşhis amaçlı çalışan tıbbi laboratuvarda
  13. Aile hekimlerinin yanlarında
  14. Evde bakım merkezlerinde
  15. Doktorların özel muayenehanelerinde
  16. Diş hekimlerinin muayenehanelerinde
  17. Diğer sağlık personellerinin özel muayenehanelerinde çalışabilirler.

Hasta kabul sekreteri olduktan sonra çalışma alanlarını sadece hastaneler ile sınırlı değildir sağlık kuruluşlarının pek çok alanında iş fırsatı sizleri beklemektedir.

Hasta Kabul Sekreteri Maaşları

Hastane sekreteri devlet ya da özel kurumlarda çalışabiliyor. Birçok insan sertifika almadan önce bu meslek grubunun ne kadar maaş aldığını merak ediyor.

 Devlet kurumlarında ortalama olarak bir hasta kabul sekreteri günde 8 saat çalışıyor. Ancak devlet kurumları çalışman için KPSS sınavından kendi aranızdan iyi puan almanız gerekiyor ve 75-80 arasında bir puan bu göreve başlamak için yeterli oluyor. Ortalama olarak hasta kabul sekreterliğinin ilk girişteki maaşları 3000 lira ya da 3200 lira civarında olabiliyor. Özellerde ise bu rakamlar tamamen değişiklik gösterebiliyor. Ancak bu tarz bir iş başvurusu yapacaksanız kesinlikle sertifika ihtiyacınız vardır.


Yazar :

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
Kariyer 2021-06-02 14:36:29
Kariyer 2020-08-04 15:27:12
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.