Çocuk Gelişimi Uzmanı Maaşı 2020 - meslekburda.com
Eğitim 18/09/2020

Çocuk Gelişimi Uzmanı Maaşı 2020

Çocuk gelişimi uzmanı olarak çok farklı alanlarda görev yapabilir ve çalışabilirsiniz. Çalışma alanlarının 2020 yılında bir hayli fazla olduğunu söylemekte yarar var. Çocuk gelişimi bölümü mezunları bebeklikten ergenlik dönemine kadar çocukları takip eder bu süreci inceler ve sahip oldukları problemleri çözme adına çalışmalar yaparlar.

 Bu konuda çocuklar ile uyumlu bir şekilde çalışabilecek onlara şefkatli ve dürüst bir şekilde yaklaşabilecek bireylerin kesinlikle daha avantajlı olduğunu söylemekte yarar var. Çocuk gelişim uzmanlarının kariyerlerine devam edebilmeleri için eğitim kurumlarında hastanelerde ve sosyal hizmetler gibi kurumlarda çalışabileceğim de söylemekte yarar var.

Çocuk Gelişimi Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Çocuk gelişim uzmanı olarak görev yapan özel sektörde çalışan bir birey işe yeni başlamışsa 2020 yılı şartlarında 2950 lira maaş ile işe başlamaktadır. Özel kurumlarda bu miktarın değişebileceğini artıp azalabilir bunu da söylemekte yarar var.

 Eğer devlet memuru olarak bir hastanede çalışmaya başlarsanız 3500 TL maaş ile başlayabilirsiniz. Üniversitelerin 4 yıllık çocuk gelişimi ya da okul öncesi öğretmenliği bölümlerinden mezun olursanız bu rakamın biraz daha fazla olabileceğini söylemekte yarar var. Çocuk gelişim uzmanı maaşı eğitim durumuna göre ve tecrübeye oranda değişiklik gösterebilir çocuk gelişimi eğitimi alarak da bu tarz bir meslekte var olabilirsiniz

Çocuk Gelişimi Uzmanı Olmak İçin Aranan Şartlar

Çocuk gelişim uzmanı olarak görev yapan bir birey kesinlikle iletişim konusunda üst düzey olmalıdır. Eğlenceli ve güler yüzlü olmak ve kesinlikle bu meslek için önemlidir. Ayrıca verilerin bilgisayar ortamına aktarılması için Microsoft Office programlarına hakim olmak temel bilgisayar kullanımını bilmek gibi önemlidir. Kesinlikle işbirliği içerisinde çalışmalı çalışma arkadaşları ile ortak hareket edebilme kabiliyetine de sahip olmalıdır.

  1. Çocuklarla iletişim kurmayı sevmek,
  2. İş birliği içerisinde bulunarak eğlenceli organizasyonlar yapabilmek,
  3. Microsoft Office programlarına hakim olmak,
  4. Gelişmeye ve öğrenmeye her zaman açık olmak,
  5. Değerlendirme ve sonuca doğru ulaşma yetisine sahip olmak,
  6. Eğlenceli ve güler yüzlü olmak.

Çocuk Gelişim Uzmanının Maaşını Etkileyen Durumlar Nelerdir?

Çocuk gelişim uzmanı maaşını etkileyen konuların başında kesinlikle eğitim durumu gelmektedir. 2 yıllık ya da 4 yıllık üniversite mezunu iseniz daha yüksek maaş alabilirsiniz.

Bunun dışında çocuk gelişimi eğitimi alarak da bu mesleği yapabileceğinizi söylemekte yarar var. Ancak özel kurumlarda görev alabilir de daha düşük maaşlı çalışabilirsiniz çocuk gelişim uzmanı maaş bordrosu türlerinin nasıl olduğunu hemen yukarıda belirtmiştik bu konuda detaylı bilgileri yukarıdaki başlıktan alabilirsiniz.

Çocuk Gelişimi Uzmanlarının İş İmkanları

Çocuk gelişim uzmanlarının farklı alanlarda çalışabileceğini söylemekte yarar var. Devlet hastanelerinde özel alanlarda kreşlerde ve daha çok farklı alanlarında çalışabilirler. Sosyal hizmet kurumlarında son dönemde çocuk gelişimi bölümü mezunu olan kişilere ihtiyaç duyduğunda söylemekte yarar var.

 Ayrıca devlet kurumlarında görev yapmak isteyenler için Kamu Personeli Seçme sınavına katılarak elde edeceğiniz puan ile herhangi bir hastane ya da Sosyal Hizmetler kurumuna atamanın yapılması da mümkün olacaktır. Bu atamayla birlikte devlet memuru olarak çocuk gelişimi eğitmeni olarak çalışabilirsiniz.


Yazar : ESEN SAHİLLİOĞLU

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.