Kripto Para Uzmanı Nasıl Olunur? - meslekburda.com
Eğitim 21/10/2021

Kripto Para Uzmanı Nasıl Olunur?

Kripto Para Uzmanı Nasıl Olunur?

Kripto para uzmanı kripto paraların yatırımı hakkında detaylı bilgiye sahip olan sistemin teknik açıdan tüm detaylarını kişilere verilen bir unvandır. Geleceğin para birimi olarak görülen bu Kripto paralar herhangi bir otorite ile merkezi bünyesinde olmaması nedeniyle merkezsizlik ilkesine dayanmaktadır.

Kripto para sistemine daha iyi kullanabilmek için belirgin bilgi ve birikime ihtiyaç duyulmaktadır. Bu da uzmanlığı beraberinde getirir özellikle takas işlemlerinde doğru uzantıların yapılması sistemde yaşanan finansal boyutların yansıması ya da Kripto madenciliğin geliştirilmesi adına bu alanda kesinlikle uzman bir bakış açısı gerekmektedir.

Kripto Para Uzmanlığı Eğitimi

Kripto para uzmanlığı eğitimi sayesinde Kripto paraların yatırım hakkında çok fazla bilgiye sahip olabilir. Sistem açısından teknik bilgileri doğru şekilde öğrenebilirsiniz.

Kripto para uzmanlığı eğitimi ile birlikte Blockhain teknolojisini kullanarak özellikle yaşama dair çözümler üretmeyi planlayanlar geleceğe yönelik finansal boyuta düşüncesi olanlar ve yatırım yapmak amacında olan kişiler için son derece idealidir.

Kripto Para Uzmanlığı Eğitiminin Faydaları Nelerdir?

Kripto para uzmanlığı eğitimini tamamlayan kişiler bireysel olarak çok fazla bilgi erişirler sertifikalı bir Kripto para uzmanlığı pozisyonu olacağı için geçerli bir meslek sahibi olacaklardır.

Başarılı bir yatırımcı olabilirler ülkenin ekonomik düzeyinden hiçbir şekilde etkilenmezler ve olası sorunlara karşı çözüm bulmak zorunda kalmazlar.

 Geleceğe yönelik finansal yatırımlar hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirler. Bu konuda daha başarılı olurlar öğrendikleri sistem sayesinde teknolojik projelere yatkınlık gösterirler.

Kripto para uzmanları ne kadar maaş alıyor?

Dünya genelinde Kripto para uzmanlarının büyük kısmının bireysel olarak çalıştığını söyleyebiliriz. Ancak yine de şirketlere bağlı olarak çalışan uzmanların da olduğunu söylemekte yarar var. Bu nedenle dünya genelinde maaşların sabit olmadığını ve esnek bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Amerika gibi gelişmiş ülkelerde Kripto para uzmanları çok ciddi maaşı alabiliyor.

 Bunun yanı sıra birçok Kripto para uzmanı da kendi şirketini kurarak bu alanda danışmanlık verebiliyor özellikle danışmanlık şirketi ile birlikte hem de farklı şirketlere hem de bireysel olarak yatırımcılara hizmetler verilebiliyor.

Kripto para uzmanı nasıl olunur?

Kripto paralar 2009 yılında hayatımıza girdi ve halen daha aktif bir şekilde hayatımızda ciddi şekilde rol oynuyor. Bu nedenle bu alanda bir uzmana ya da bilirkişiye ihtiyaç doğuyor.

 Kripto para uzmanları da tam olarak burada devreye giriyor bilinmeyenleri bilmek yeni gelecek teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmak ve insanlara doğru tavsiyeler verebilmek kripto para uzmanlarının asli görevleri olarak ön plana çıkıyor. Kripto para uzmanı olabilmek için ülkemizde bazı kurslar bulunuyor bu kurslara katılarak başarı gösterip sertifika almanız gerekmektedir alınan bu sertifikalar ile birlikte resmi şekilde uzmanlık unvanına kavuşamıyorsunuz. Ancak yine de sizlere verilen belge sayesinde elinizde sertifika olmuş oluyor. Kripto para uzmanlığı için sadece belge yeterli değildir çalışmalar gerçekleştirmek, özellikle bu alanda ilerlemek isteyen kişiler için önemlidir.

Kripto paralar ile alakalı insanlara danışmanlık hizmeti veriyor ya da hâlihazırda bir firmada çalışıyorsanız bu hizmetlere devam etmeli ve alanınızda ne kadar profesyonel olduğunuzu diğer insanlara göstermelisiniz. Özellikle ülkemizde Kripto paralar her geçen gün daha fazla insan tarafından tercih ediliyor kesinlikle sizin gibi bir uzmana ihtiyaç duyacak insan sayısı her geçen gün artıyor. Bu nedenle geleceğin meslekleri arasında mutlaka kripto para uzmanlığı geliyor. Blockhain teknolojisi de gelecek dönemde sık sık hayatımızda olacak bir diğer önemli meslek grubu olacak.


Yazar : Mustafa Küçükakarsu

Yazarın Biyografisi :
Kripto para uzmanı Mustafa Küçükakarsu Yüksek Biyomedikal Mühendisi ve Bilgisayar Mühendisidir. Şu an yapay zekâ üzerine çalışmalar yürüten bir firmada yazılım geliştirici olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda finans ve mühendislik alanlarında canlı ve video eğitimler vermektedir. Yapay zekâ yöntemlerinin finans üzerinde uygulamaları üzerinde çalışıp yapay zekâ temelli teknik analiz yöntemleri oluşturmaktadır.

Sosyal Medya hesaplarında kripto para piyasası hakkında bilgiler paylaşmaktadır. 
Twitter Hesabı:
Linkedin Hesabı:

 


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.