Diş Hekimi Asistanı Nasıl Olabilirsiniz? - meslekburda.com
Eğitim 10/09/2020

Diş Hekimi Asistanı Nasıl Olabilirsiniz?

Diş Hekimi asistanlığı günümüz için ideal meslek grupları arasında yer almaktadır. Sağlık sektörünün giderek genişlemesi ve büyümesi ile birlikte sağlık çalışanlarının asistanlığını yapacak kimselere ihtiyaç duyulmaktadır.

 Diş Hekimi asistanları diş hekimlerinin katılmış olduğu operasyonlarda bulunurlar ama bunun olması için tabii ki daha öncesinde diş hekimi asistanlığı eğitimi almaları gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastanelerinde özel hastanelerde kliniklerde veyahut çalışma fırsatı bulunmaktadır.

Diş Hekimi Asistanlığı

Diş hekimi asistanlarının birçok sorumlulukları vardır. Tedavi sürecinin her noktasında diş hekimi asistanları yer aldığı için temel bazı bilgilere de sahip olmaları gerekmektedir.

Diş hekimi asistanlarının çok yoğun bir şekilde çalışma periyodu içerisinde olduğunu söylemekte yarar var. Hemen aşağıda diş hekimi asistanlarının ne gibi görevlerinin olduğunu ve onlardan neler beklendiğini görebilirsiniz.

  1. Hasta takibi yapmak ve randevuları düzenlemek,
  2. Sterilizasyona özen göstermek,
  3. Ekipman ve cihazları her an kullanıma hazır tutmak,
  4. Ekipman ve cihazların bakım, onarım ya da değişim gibi işlemlerini takip etmek,
  5. Güvenlik için hastaların ad, soyad ve telefon bilgilerini not etmek,
  6. Cerrahi müdahaleler sırasında diş hekimine yardımcı olmak,
  7. Tıbbi atıkların görevlilere teslim edilmesini sağlamak

Diş Hekimi Asistanlığı İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Diş Hekimi asistanlığı son derece önemli bir meslektir. Bu yüzden bu tarz alanlarda çalışmak isteyenler de birden fazla özellikler aranmaktadır. Örnekle açıklayacak olursak detaylara önem vermek ve hiçbir şekilde detayları atlamamak ekipman ve cihazları doğru kullanmayı öğrenmek tıbbi atıkların görevlileri teslim edilmesini sağlamak gibi görevleri bulunmaktadır.

 Bu nedenle diş hekim asistanı olarak aranan nitelikler de farklılık gösterebilmektedir.

  1. Tıbbi güvenliği için sterilizasyon konusunda dikkatli olmak,
  2. Detaylara önem vermek ve hiçbir detayı atlamamak,
  3. Hastane, klinik ve muayenehane kurallarına hakim olmak,
  4. Stres altında çalışabilmek,
  5. Sistemli çalışabilmek,
  6. Güler yüzlü olmak ve hastaları teskin etmek,
  7. Diş hekimine müdahale etmeden yardımcı olmak,
  8. Sorunları çözebilmek ve yeni sorunlar yaratmamak,
  9. Pratik zekalı olmak.

Diş Hekimi Asistanı İstihdam Alanları Nelerdir?

Sağlık sektörü sürekli olarak genişlemektedir. Sağlık sektörünün farklı bir kulvara yönelmesi ile birlikte personel açığı her geçen gün artış gösteriyor. Özel hastanelerin sayısının artması ülkemizde devlet hastanelerin her geçen gün büyümesi ile birlikte sağlık çalışanlarına daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Diş hekimi asistanlığında da benzer durum söz konusudur. Diş hekimi asistanı olarak görev yapabileceğiniz çok sayıda alan bulunmaktadır.

Diş hekimi asistanlığı yapmak isteyenler için birçok çalışma alanı bulunmaktadır. İster devlet hastanelerinde isterseniz de özel birimlerde çalışma imkanı bulabilirsiniz. Özel diş hastanelerinin artış göstermesi ile birlikte diş hekimi asistanlığı için de personel arayışı hız kazanmıştır. Yani devletin yanı sıra özel sektörde de kendinize rahatlıkla iş bulabilirsiniz.

Diş hekimi asistanı özel poliklinikler de devlete ait polikliniklerde Devlet hastanelerinde ya da daha özel diş hastanelerinde görev yapabilmektedir. Ayrıca hastalar ile iletişim olmadan dişlerin analiz edilmesi kriminolog gibi laboratuvar ortamlarında da diş hekimi asistanlığı yapılabilmektedir. Bu nedenle son derece özel ve zorlu bir meslek olduğunda söylemekte yarar var. Çalışma olanakları ve şartlarının ağır olduğunu ancak keyifli bir iş olduğunu da söylemekte yarar var günümüz şartlarında özel sektörde işe başlangıç maaşı 2500 lira ile 3 bin lira arasında olduğunu İş tecrübesi eğitim durumuna göre bu sürecin değiştiğini de söyleyebiliriz.


Yazar : FERİDE EYLEM ALTAN

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.