Neden Dijital Pazarlama Uzmanlığı - meslekburda.com
Eğitim 13/10/2021

Neden Dijital Pazarlama Uzmanlığı

İnsanlar kendi kararlarını verirken özellikle meslek konusunda oldukça titiz davranışlar sergileyerek seçimler yapmaktadırlar. Kendi kararlarını veren bu kişiler aldıkları eğitim, staj ve yönelmek istedikleri tarafa yönelik hareketlerini gösterirken kesinlikle boş bir kavram yönünde ilerlemek istemez. 

21. Yüzyılda yaşamımız gereği İnternet sektörünün hızla yükselmesiyle birlikte Ticaret anlayışı yavaş yavaş Online bir hal almaya başladı. Kişisel görüşüm şudur ki gelecek senelerde kesinlikle Esnaflık anlayışı tamamen ortadan kalkacak, ticaret ve pazarlamaya yönelik ne varsa her şey İnternet ortamında ilerleyecektir. Bu senelerden itibaren de ortaya çıkmış olan Dijital Pazarlama kavramı bu tarafta kendisini gösteren ilk sektör olmuştur. Dijital Pazarlama Uzmanlığı ise kişilerin farklı yetenek ve bilgilerini birleştirerek donanımlı bir halde belirli firmanın marka değerini yükseltecek hamleleri internet üzerinden gerçekleştirmesidir. Bu yüzden şirketler Dijital Pazarlama Uzmanlarına her zaman değer vererek onları yükseltmektedir. 

Yazının ilk başında bahsettiğimiz üzere İnternet ve Ticaret gelişip ortak bir hal almaya başladığı için Dijital Pazarlama Uzmanları da gelecek senelerde şu an olduğu gibi değer kazanacaktır. Sektörde çalışmak isteyen çoğu kişi ilk olarak burayı bir hobi olarak görüp ilerlemek istiyor. Bazı kişiler ise para kazanmak amacı ile öğrendiği yetenekleri geliştirip meslek haline getirebilmektedir. Yani siz istemediğiniz sürece İnternet ortamında Dijital Pazarlama Uzmanı olmak için çalışmasanız bile çalışmalarınız sizi buraya doğru sürükleyebilir. Kapsama alanında ise onu diğer meslek dallarından ayıran birçok örnek bulunmaktadır.Bunlardan bazıları ise şunlardır;

  • Ev, iş yeri veya istediği ortamda firması için çalışmalarını gerçekleştirebilir. 

  • Onlar için herhangi bir sınır noktası bulunmamaktadır. İstedikleri alanda tekrardan eğitim alarak ilerleme kaydedebilmektedirler. 

  • Diledikleri bilgileri (özellikle bilmedikleri veya takıldıkları) İnternet ortamından kolayca öğrenebilirler. 

  • İletişim yeteneklerini hızlı geliştirirler.

  • Maaş konusu tamamen kendilerine bağlıdır. Bunun nedeni kendilerini geliştirdikleri sürece esnek davranılmasından gelmektedir. 

  • İş bulma-arama konusunda bir sıkıntısı yoktur.

  • Freelance veya düzenli olarak çalışabilir. 

  • Bir eğitim düzeyinin olmasına gerek yoktur. Kendisini yetiştirerek de bu sektörde çalışma fırsatı yakalayabilir.

  • Dinamik bir iş düzeni içerisinde devam edersiniz.

  • Sadece Dijital Pazarlama sektöründe değil birçok alanda kendinizi geliştirdiğiniz taktir de çalışabilme fırsatı yakalarsınız.

Maddeler halinde sıraladığımız bütün seçenekler Dijital Pazarlama Uzmanı olmanızı ve Dijital Alanda Çalışmanızateşvik edecek şeylerdir. Bu alanda çalışmalarını yürüten kişiler sadece kariyerlerinde değil kendi normal hayatlarında da yaptığı çalışmaların etkisini görmektedirler. Buna örnek olarak ise projelerini titizlik ve disiplin ile yürüten bir Uzman normal hayatında da etkisini kesinlikle görebilir. 

Dijital Pazarlama Uzmanlığına duyulan ihtiyacın diğer bir alanı ise Ticaret sektöründe yarış halinde olan firmaların niteliğini artırma görevidir. Bu görev içerisinde oldukça kapsamlı şeyler bulunduğu ve herkesi farklı bir görevi yapmasında yönetemeyecekleri için tek bir unvan altında bütün sektör hakkında bilgisi olan kişilere unvanı vermişlerdir. Çalışan kişiler genellikle araştırmaya ve meraka yönelik duyguları fazla olan kişiler olduğundan niteliklerini her daim artırmaya çalışmaktadırlar. SEO, Sosyal Medya Ağları, Dijital Reklamlar alanında en iyi bilgiyi Dijital Pazarlama Uzmanları seçer ve kullanır. Bu yüzden onların bulunduğu bir marka değeri, kendisini anlık olarak yükselişe geçirmeye her zaman hazırdır. 

Dijital Pazarlama Uzmanının Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Dijital Pazarlama Uzmanı olarak görev yapan kişilerin ilk olarak her zaman izleyeceği görev; Marka bilinirliğini artırarak şirketin Dijital Medya üzerinde yetkinliğini artırmasıdır. Bu kısımda ise kendisini en çok öne çıkartan kavram Dijital Pazarlama olarak beliriyor. Sektörde Uzman olarak görev yapan kişilerin tamamı Dijital Pazarlama veya Pazarlama’nın temellerini öğrenerek ilerlemek zorundadır. 

Dijital Pazarlama Uzmanının Sorumlulukları;

  • İçerisinde bulunduğu ekibe her daim uygun adımlarla takip etmesi. 

  • İçerik pazarlama kampanyalarını denetleme

  • SEO alanında çalışmalarını doğru şekilde yapması. 

  • Reklam kampanyalarının tasarlanması ve uygulanması.

  • Bağlı olduğu iş yerinin Sosyal Medya Ağlarını yönetmesi. 

  • Dijital pazarlama ekibinin diğer üyelerini yönetmek.

  • Tüm dijital kampanyaların faaliyetlerini koordine etmesi.

Diğer bir görevlerinden birisine kapsamlı olarak değinelim. Kendilerini normal hayatın her alanında ticaret olarak kanıtlayan şirketler ilerlemeler kaydedebilmek için çeşitli Dijital Reklam çalışmaları yapmaktadır. Her şehrin her reklam panosunda veya televizyon kanallarında karşılaştığımız reklamlar değil elbette bunlar. Bildiğiniz üzere bu reklam çalışmalarının tamamı boş bir strateji üzerinde de ilerlemez. Bu alanda kendilerini kanıtlamış olan Dijital Pazarlama Uzmanları doğru alanlarda, insanlara hitap edebilecek olan reklamları bularak planlamalar yaparlar. Bunu bağlı olduğu firmaya sunduktan sonra ise insanlara sunmaktadırlar. Reklam çalışmalarını özellikle Google, Yandex, İnstagram, Facebook ve Youtube aracılığı ile yapmaktadırlar. Bunun nedeni kişilere hitap eden, kolay kitlelere ulaşabilme imkânı sunan stratejilerinin bulunmasıdır. 

Dijital Pazarlama Uzmanlarının görevleri arasında yer almasa bile bazı şirketlerin departmanlarında kişiler Sosyal Medya uygulamaları içinde çalışmalarda bulunmaktadırlar. Buradaki çalışmaları ise kendilerine özgün, markalarını yükseltebilecek şekilde tasarımlar oluşturarak insanlara tanıtım yapabilmeleridir. Özellikle buradan gerçekleştirdikleri ufak ama etkileyici bir reklam kullanıcıların yüksek ihtimalle çabuk ilgisini çeker ve satış yapmak istedikleri hizmetlerin yükselmesini sağlar. 

 


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
Eğitim 2020-03-06 18:16:05
Eğitim 2023-12-15 17:24:46
Eğitim 2023-03-07 12:20:05
Eğitim 2021-10-13 12:16:36
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.