Diş Hekimi Asistanı Maaşı 2020 - meslekburda.com
Eğitim 21/09/2020

Diş Hekimi Asistanı Maaşı 2020

Diş Hekimi Asistan maaşı 2020 yılında ne kadardır? Bunu birçok insan merak ediyor. Bu tarz bir meslek grubunda çalışmak isteyen insanların aramakta olduğu şeylerden bir tanesi diş hekim asistanı görevleri olsa da bir çok kişi diş hekimi asistanı maaşları ne kadar oldu? Diye araştırmalar yapıyor. Bununla alakalı sizlere detaylar sunalım.

 2020 yılında diş hekimi asistanlığı son derece popüler bir meslek sağlık personellerine olan ihtiyacın artması nedeniyle diş hekimi asistanlığı da kesinlikle aranan meslek grupları arasında yer alıyor. Diş hekimi asistanlığı her ne kadar zor olsa da kesinlikle insanları mutlu eden meslek grupları arasında yer almaktadır. Diş hekimi asistanı maaşları 2020 ve diş asistanları tam olarak neler yapar, diş hekimi asistanlığı eğitiminde neler öğrenebilirsiniz gibi şeyleri bu yazımızda sizlere aktaracağız.

Diş Hekimi Asistanı Maaşı

Diş hekimi asistanı ne kadar maaş alır? 2020 yılında asgari ücret 2320 lira diş hekimi asistanlığı yapan insanlar ise işe ilk başladıklarını 2440 lira bir ücret ile başlıyorlar. Bu miktarın özel sektörlerde olduğunu ve hemen hemen her sağlık firmasının kesinlikle bu civarlarda maaş verdiğini söylemekte yarar var.

 Ancak eğitim durumu ve çalışma geçmişi ile alakalı bir takım değişikliklerden dolayı bu miktar 2910 liraya kadar çıkabilir. Mezun olduğunuz eğitim kurumu maaş konusunda kesinlikle farklılıklar oluşmasına neden olacaktır. Ancak genel olarak asgari ücretin biraz daha üstünde bir başlangıç ile bu mesleğe adım atabileceğinizi söylemekte yarar var. Bu maaşların özellerde verildiğini söylemeliyiz devlet de ise en az 3 bin TL maaş ile başladığını meslekte zamanın ve yılların geçmesi ile birlikte maaşın çok daha fazla olduğunu da söylemekte yarar var.  Devlette çalışmanın özelde çalışmaya oranla çok daha avantajlı olduğunu söylemekte yarar var. Daha uygun koşullarda çalışmak ve daha az çalışma saatleri kesinlikle devlet hastanelerinde yaşanmaktadır.

Diş Hekimi Asistanı Görevleri

Diş hekimi asistanı olmak isteyenlerin çok yoğun bir tempoda çalışmaya hazır olması gerektiğini söylemekte yarar. Diş hekimi asistanlarının birden fazla sorumluluğu kaldıracak kapasitede insanlar olması gerektiğini söyleyelim. Diş Hekimi asistanı tedavi sürecinin her noktasında yer alır. Bu nedenle aktif bir iş hayatı bulunur. Diş Hekimi asistanın ilgilenmesi gereken konular hemen aşağıda yer almaktadır.

  1. Hasta takibi yapmak ve randevuları düzenlemek,
  2. Sterilizasyona özen göstermek,
  3. Ekipman ve cihazları her an kullanıma hazır tutmak,
  4. Ekipman ve cihazların bakım, onarım ya da değişim gibi işlemlerini takip etmek,
  5. Güvenlik için hastaların ad, soyad ve telefon bilgilerini not etmek,
  6. Cerrahi müdahaleler sırasında diş hekimine yardımcı olmak,
  7. Tıbbi atıkların görevlilere teslim edilmesini sağlamak.

Diş Hekimi Asistanı İçin Aranan Şartlar

Diş Hekimi asistanı olmak isteyenler üniversitelerinin Sağlık Meslek Yüksekokullarında yer alan 2 yıllık Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü ön lisans programı mezunu olması gerekmektedir.

 Bu diplomaya sahip olan kişiler Diş Hekimi Asistanı olarak görev yapabilmektedir. Sağlık Meslek Lisesi yüksekokullarında yer alan farklı bölümlerden mezun olan kişilerde yine bir şartla diş Hekim asistanı olabiliyorlar. Bu bölümlerden mezun olan ya da daha farklı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarından mezun olan kişiler sertifika programlarına katılarak diş hekimi asistanı olmaya hak kazanabilirler. Diş hekimi asistanı maaşları ile alakalı detaylar aşağıda yer almaktadır.

Devlet Hastanesinde Çalışan Diş Hekimi Asistanının Maaşı Ne Kadardır?

2020 yılı için belirtmekte yarar var ki Devlet Hastanesi'nde çalışan diş hekimi asistanı maaşı 3000 TL olarak belirlenmiştir. Bu devlet memuru olarak görev yapan bir kişinin maaşıdır.

 Yani işe ilk defa başlayan ve bu sektörde daha önce geçmişi olmayan kişiler 3000 TL maaş ile başlamaktadır. Devlette maaşlar genel olarak yılda bir kez zamlanır ve artış göstermektedir. Ortalama olarak 10 yıllık bir Hekim Asistanı olarak Devlet Hastanesi'nde çalışan bir kişinin 2020 yılında 4000 TL civarında maaş aldığını söylemekte yarar var.


Yazar : FERİDE EYLEM ALTAN

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
Eğitim 2020-09-03 12:00:48
Eğitim 2021-10-14 15:07:22
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.