Kripto Paranın Geleceği - meslekburda.com
Eğitim 21/10/2021

Kripto Paranın Geleceği

Kripto Paranın Geleceği

Kripto paraların tamamı piyasaya çıktığı ilk günden bu yana bazılarına çok ciddi bir şekilde paralar kazandırırken bazı kişilere ise ciddi anlamda dert oldu. Ciddi paralar kaybeden insanların da olduğunu görüyoruz. Kripto paralar son dönemde özellikle Bitcoin’de ki gelişmeler ile birlikte çok daha fazla tartışma konusu oluyor.

 Birçok insan Kripto paraların geleceğini merak ediyor bu konuyla alakalı hemen hemen herkesin bir fikri var. Başta ekonomi uzmanları dünyaca ünlü şirketler ve diğer insanlar özellikle hem ekonomik gelişmelerden hem de Kripto paraların varlığı hakkında bir fikir ortaya atabiliyor. Bazıları Kripto paraların geleceğin ödeme şekli ve yatırım şekil olduğuna inanırken bazlar ise tamamen uzak durulması gerektiğini savunuyor.

 Özellikle günümüzde Bitcoin yatırım çılgınlığı hızlı bir şekilde artış gösterirken madencilerin de hızlı bir şekilde artış gösterdiğini belirtebiliriz. Özellikle Bitcoin’de yaşanan düşüşler sonrasında hem Kripto paralar hem Bitcoin ciddi bir şekilde tartışma konusu olarak ön plana çıkıyor. Uzunca zamandır bu alandan kazanç sağlayan ve bu işi kripto para yatırımını sektör haline getirmiş şirketler ya da insanlarda bulunuyor.

50 Yıl Sonra Kripto Paralar Ne Durumda Olacak?

Özellikle yatırımcılar uzun vadede hem Kripto paraların hem de Bitcoin’in nedurumda olacağını merak ediyor. Yatırım ve finans uzmanları da bununla alakalı araştırma ve çalışmalarına devam ediyor. Kripto para birimlerinin tamamı hayatımızda nasıl bir rol alacak küresel ekonomideki varlığı ne olacak?

 Bununla alakalı pek çok uzman görüşünü dile getirdi. Kripto para hiçbir şekilde geleneksel finans modelini bozmayacak. Çünkü bu paralar insanlara ya da şirketlere çok az maliyet gecikme ya da dalgalanma sunuyor. Bu nedenle verimli bir şekilde transfer etme özelliğine sahipler. Bitcoin ile alakalı olarak ise 50 yıl daha uzun bir süre de kesinlikle dünya rezerv para birimi olabilecek bir teknolojinin mimari olabileceği konuşuluyor.

Bitcoin Geleceğin Para Birimi Olacak Mı?

Özellikle son yıllara bakıldığı zaman nakit para kullanımının ciddi oranda azaldığını görüyoruz. İnsanlar nakit para yerine alternatif ödeme şekillerini yoğunluk verebiliyor. Hem daha güvenli olması hem de kullanım kolaylığı nedeniyle insanların farklı alternatif ödemelere yönelmesi son derece normaldir.

 Dijital ortamda da güvenli bir şekilde kripto paraları saklayabildikleri için insanlar yatırım yapmaktan çekinmiyor. Bu nedenle gelecek dönemde sık sık kripto para ile ödeme alma ya da ödeme gönderme söz konusu olabilecek. Öyle ki kripto paranın doğduğu günden bu yana bakıldığı zaman artan bir grafik söz konusu bu nedenle dijital para hayatımızda süreklilik arz edebilir. Ancak bu Kripto para mı olur yoksa farklı alternatif bir yol mu olur bilinmez. Kesinlikle hem dijital para hem de bir kripto para ile ödeme alıp gönderme çok daha fazla ihtiyaç olarak ön plana çıkıyor.

Önümüzdeki Yıllarca Kripto Para Nasıl Olacak?

Hem yatırımcılar hem de tarafsız olarak bu sektöre bakanlar kripto paranın geleceğini merak ediyor. Genellikle 1 yıl sonra ya da 10 yıl sonra kripto paralar ne seviyede olacak bunu merak ediyor.

 Kripto paraların işleyişi 10 yıl sonra da devam edecek gibi görünüyor. Türkiye’de bile özellikle dijital para ile ödeme alıp verme aktif şekilde devam ediyor. Özellikle Amerika tarzı ülkelerin dijital paraya yatırım yapması ve ekonominin pek çok alanında kullanıyor olması önümüzdeki yıllarda Kripto paraların geleceğini olumlu şekilde etkiliyor.

 Bu nedenle kripto paralar önümüzdeki yıllarda daha da değer kazanmaya ve günlük yaşantımızda sık sık yer almaya devam edebilir. Önümüzdeki birkaç yıllık süreçte kripto paraların özellikle kabul görmeyen ülkelerde daha fazla kullanılabilir hale gelmesine muhtemel olabilir.


Yazar : Umut Duyku

Yazarın Biyografisi :

Endüstri mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim, öğrencilik sürecimde birçok proje ve girişim deneyiminde bulundum. Aynı zamanda bölümüm ile alakalı kendimi geliştirdim ve ERP, Yalın Üretim, Proje Yönetimi, Veri Analizi gibi konularda yetkinlik sahibi oldum.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.