Diş Hekimliği Asistanlığı Sertifikası Nasıl Alınır ? - meslekburda.com
Eğitim 02/06/2021

Diş Hekimliği Asistanlığı Sertifikası Nasıl Alınır ?

Diş Hekimi Asistanlığı Sertifikası Nasıl Alınır? 

Diş hekimi asistanı olmanız için diş hekimi asistanlığı eğitimi almış olmanız en önemli şarttır. Bu eğitim Sağlık Meslek Yüksekokulları Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü önlisans programlarında verilmektedir. İki yıllık bu bölümü bitirenler başka hiçbir belgeye ihtiyaçları olmadan diş hekimi asistanlığı yapabilir. 

Eğer Sağlık Meslek Yüksekokullarının farklı bölümlerinden ya da sağlık meslek liselerinden mezunsanız üzülmeyin. Sizin de diş hekimliği yapma şansınız bulunmaktadır. Fakat bunun için diş hekimi asistanlığı kursuna katılarak sertifika almanız gerekmektedir. Bu sertifika diplomayla eşdeğerdir. 

Diş Hekimi Asistanlığı Sertifika Programları 

Diş hekimi asistanlığı kursu devlet üniversiteleri, vakıf üniversiteleri ve birçok bağımsız kurs merkezi tarafından verilen bir eğitimdir. Üstelik bu eğitimler herkese açık eğitimlerdir. Sağlık meslek lisesi ya da yüksekokul mezunu olmanıza gerek yoktur. Ancak, elbette buralardan mezun olanlar sadece kurs sertifikası sahibi olanlara göre işe alınma konusunda ilk tercihlerdir. 

Son dönemde kurs ve sertifika programlarında diş hekimi asistanlığı canlı eğitimi de yapılmaktadır. Yani, uzaktan eğitimle ve online dersler ve sınavlar aracılığı ile de diş hekimi asistanı sertifikasına sahip olmak mümkün hale gelmiştir. Özellikle bağımsız kurs merkezlerinde bu eğitim daha da yaygındır. 

Diş hekimliğinde yardımcı personel hizmetinin önemi büyüktür. Hastaların kaydından tedavi aşamasındaki yardımlara kadar diş hekimi asistanları birçok işe koşturmakta ve tedavinin başarılı geçmesi adına çalışmaktadır. Bu yüzden de meslekte kalifiye elemanlara olan ihtiyaç günden güne artmaktadır. 

Diş hekimi asistanlığı eğitimi bu alanda kalifiye elemanlar yetiştirmek için var olan bir eğitim türüdür. Bu eğitim lise ve üniversitelerde alındığı gibi kurslar ve sertifika programları aracılığı ile de alınabilmektedir. Lakin, devlet kurumlarında sertifikalar yerine diplomaların geçerliliği daha fazladır. En az lise veya önlisans diplomanızın olması sizi bir adım öne taşır. 

 

Diş Hekimi Asistanı Sertifika Programlarına Nasıl Katılırım? 

Devlet üniversiteleri, özel kurslar, sağlıkla alakalı kurumlar ve vakıf üniversiteleri pek çok alanda olduğu gibi diş hekimi asistanlığı kursu da açmaktadır. Kurslara katılıp verilen eğitim tamamlanarak sertifika sahibi olmak mümkündür. Bu dersler yüz yüze dersler olabilir. Ayrıca, diş hekimi asistanlığı canlı eğitim programları ile online olarak da sertifika alınabilir. 

Örneğin Sakarya Üniversitesi, Türkiye Sağlık Vakfı, Merkezi Eğitim Kurumları gibi kurumlar diş hekimi asistanı sertifika programlarına sahiptir. Bu kurslara kayıt olarak hangi okuldan mezun olunduğuna bakılmadan diş hekimi asistanı sertifika belgesine sahip olmanız kolay ve mümkündür. 

 

Diş Hekimi Asistanı Kursu Kaç Para? 

Diş hekimi asistanı kurslarından sertifika alabileceğiniz kurumların bu konuda farklı fiyat ve zaman politikaları bulunmaktadır. Bazı kurumlar yüz yüze eğitimle 10 günde kursu tamamlamanızı sağlar. Uzaktan eğitimde ise bu süre iki ya da üç haftaya kadar çıkabilmektedir. 

Diş hekimi asistanlığı kursu en az iki haftalık süren bir eğitimdir diyebiliriz. Bu eğitimi alabilmeniz ve sertifikanıza sahip olabilmeniz içinse belirli bir ödeme yapmanız gerekmektedir. Fiyatları şöyle bir araştırdığımızda diş hekimi asistanlığı eğitimi için en az 750 TL’yi göden çıkarmamız gerektiğini görüyoruz.   

Aldığınız kursun ve sertifikanızın da mutlaka resmi makamlarca tanınıyor olması gerekmektedir. Rastgele bir yerden aldığınız kurs ve elinize tutuşturacakları bir kağıt parçası sadece paranızı kaybetmenize sebep olur. Bu yüzden diş hekimi asistanlığı kursu konusunda gerekli araştırmaları yapmanız şarttır.  

Sertifika alacağınız kurumu mutlaka araştırın. Verilen sertifikanın geçerliliği olup olmadığını sorgulayın. Daha önce o kurumdan kaç kişi sertifika almış, öğrenin. Tabii bu saydıklarımız devlet kurumları için geçerli değil. Oralardan alacağınız sertifikalar zaten geçerli belgelerdir. 


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.