Çocuk Gelişimi Uzmanı Olmak İçin Neler Gerekli? - meslekburda.com
Eğitim 17/09/2020

Çocuk Gelişimi Uzmanı Olmak İçin Neler Gerekli?

Çocuklar her zaman hayatımızın bir parçası ve çocuk gelişimi uzmanları da daha iyi bireyler yetiştirmek için çalışmalarını ara vermeden devam ediyorlar. Çocuk gelişim uzmanı olmak için gerekli eğitimleri almanız gerekiyor.

Çocuk gelişimi uzmanı olmak için bu meslekte çalışabilmek için çocuk gelişimine bağlı bölümlerden mezun olmak gerekiyor. Çocuk gelişimi uzmanları çocukların daha iyi bireyler olabilmeleri için onları yönlendirirler. Çocuk gelişim uzmanları 0-12 yaş arası gelişimini yakından takip eder onların daha iyi bir birey olması için çalışma sürdürürler.

Çocuk Gelişimi Uzmanı Nasıl Olabilirsiniz?

Çocuk gelişimi uzmanı nasıl olunur? 2 yıllık ön lisans programı ya da 4 yıllık lisans bölümü mezunu olmak gerekmektedir. Çocuk gelişimi uzmanlığı için meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümünden mezun olmak daha sonrasında üniversite sınavına girdikten sonra 2 yıllık ön lisans programını 4 yıllık lisans bölümünü bitirmeniz gerekmektedir.

Hemen aşağıda üniversitelerde çocuk gelişimi bölümüne verilen dersler de görebilirsiniz.

  1. Sosyoloji,
  2. Psikoloji,
  3. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi,
  4. Bebeklik Döneminde Gelişim ve Eğitim,
  5. Erken Çocukluk Dönemi Gelişimi ve Eğitimi,
  6. Okul Öncesi Eğitim ve Bakım,
  7. Rapor Okuma ve Yazma,
  8. Anne ve Çocuk Beslenmesi,
  9. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,
  10. Çocuk ve Drama,
  11. Aile ve Yaşam Dinamikleri,
  12. Çocuk Teknoloji ve Medya

Çocuk Gelişimi Uzmanı Olmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Birçok insan çocuk gelişim uzmanı nasıl olunur? Diye merak ediyor. Bazı kişiler ise çocuk gelişimi eğitimi alarak bu alanda çalışma yapabilir miyiz? Diye merak ediyorlar. Bu konuda da yazı içeriğimizde detayları bulabilirsiniz. Çocuklarla ilgilendiğiniz için ve temel işini çocuklar olduğu için kesinlikle çocuklara sevmeli ve iletişimizin kuvvetli olması gerekiyor. Kendisine güvenen çocuklarla iletişim konusunda sorun yaşamayacak bireylerin bu meslek grubunda daha başarılı olduğu gözlemlenmiştir.

  1. Hasta çocukların psikolojisini takip etmek ve ailelere bilgiler vermek,
  2. Ameliyat öncesi çocuklara psikolojik destek vermek,
  3. Bilgisayar bağımlılığı ve aşırı internet kullanımı gibi sorunlarla ilgilenmek,
  4. Tırnak yeme, parmak emme, dudak emme ve dudak yeme gibi sorunlar yaşayan çocuklar için rehberlik yapmak,
  5. Konuşma sorunu olan bebek ve çocukları takip etmek ve rehberlik vermek,
  6. Toplumsal sınıf farklılıklarının çocuk psikolojisini etkilediği durumlarda bu yönde aileye psikolojik destek ve yönlendirme hizmeti vermek.

Çocuk Gelişimi Uzmanı Olmak İçin Gerekli Belgeler

Çocuk gelişim uzmanı olmak için Üniversitenin ilgili bölümünden 2 yıllık ön lisans ya da lisans bölümünden mezun olmak gerekiyor. İki seçenek arasından hangisini seçmeliyiz diye düşünenler olursa kesinlikle ön lisansın daha mantıklı olduğunu söylemekte yarar var.

 Çocuk gelişim bölümü mezunu olan kişiler bebeklikten ergenlik çağına kadar çocukların gelişim sürecini inceleyerek bu alanda çalışmalar yaparlar. Çocuk gelişim uzmanlarının çalışma alanlarının çok sayıda olduğunu söylemekte yarar var. Bu bölümden mezun olan kişiler kariyerlerini hastanelerde eğitim kurumlarında sosyal hizmet kurumlarında ya da özel kurumlarda çalışmaya devam edebiliyorlar.

Ayrıca kişisel olarak kreş açabilirler. Özel sektörde hizmet verebilirler bu alanda çocuk bakımında ailelere destek olarak özel hizmetler verirler. Söz konusu iş imkanlarının devlet kurumları ile alakası olduğunu da söylemekte yarar var. Kamu Personel Seçme sınavına girerek elde edeceğiniz puan ile herhangi bir devlet hastanesine atabilirsiniz. Çocuk gelişimi uzmanı nasıl olunur? Sizlere tüm detayları ile anlattık.


Yazar : ESEN SAHİLLİOĞLU

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.