Branşınızda ilerlemek ister misiniz? - meslekburda.com
Kariyer 16/03/2020

Branşınızda ilerlemek ister misiniz?

Hastanelerde, sağlık ocaklarında, tıbbi alanlarda görev almak isteyen kişilerin bir anlamda deneyimli olmaları önemli bir konudur. Hiçbir sektör, deneyimsiz personelle iş yapmak istemez ve deneyimle birlikte bir de diploma veya sertifikası olan personeller daha fazla tercih edilir. Bunun nedeni elbette formalite değildir. Özellikle de hastane gibi insanların sağlık durumlarıyla ilgilenen yerlerin kesinlikle bu konuda dikkatli davranmaları gerekir. Hasta kabul birimi, hastanelerin en önemli bölümlerinden biridir. Hastanın hastaneye girişinden itibaren çıkışına kadar gerekli olan işlemlerin yapılması, evrakların hazırlanması, hasta yatırılacaksa odasının belirlenmesi gibi tüm işlemler, hasta kabul birimi tarafından gerçekleştirilir. Hastanelerin bu bölümlerinde yapılacak en küçük hata bile büyük sorunların yaşanmasına neden olabilir, bu yüzden hasta kabul biriminde görev alan personellerin alanında deneyimli ve pratik bilgilerin yanında teorik bilgilere de sahip olmaları gerekir. Aslında bu birimde çalışmak isteyenlerin illa üniversiteden mezun olmaları gerekmiyor. Hasta kabul kursuna kimler katılabilir sorusunun cevabı da buradadır. Bu kursa, katılmak isteyenlerin en az ilkokul mezunu olmaları yeterli görülmektedir. Eğitimler, uzaktan yani online olarak verilmekte olup, belirlenen sürenin sonunda, kursiyerler Biruni Üniversitesi’nin hazırladığı sınava girerler ve yeterli puanı aldıklarında sertifika sahibi olurlar. Bu da kendilerine yeni iş kapılarının açılması anlamına gelir.

Hasta kabul kursu alarak başarıya ulaşın

Her mesleğin incelikleri vardır ve her meslek gurubunun muhataplarına karşı kullanılacak üslup birbirinden farklıdır. Sağlıklı bir insan ile hasta insanın psikolojisi de farklıdır ve hastaya gerektiği gibi hitap etmek önemlidir. Özel hastanelerin aynı zamanda işletme konumunda olması, hastalara daha güzel davranmayı gerektirir. Hasta kabul kursu eğitimi, tüm bu konularda gerekli bilgilerin verildiği bir kurs tipidir. Hasta ilişkileri, tıbbi terminoloji (tedavi hizmetleri), hasta hizmetleri, hasta giriş/çıkış işlemleri gibi önem gerektiren tüm konularda eğitim verilen kurs, aynı zamanda katılımcısının sosyal hayatta da daha başarılı olmasına katkıda bulunmaktadır. Çünkü kurs eğitiminin içerisinde; problem çözme, sosyal hayatta iletişim ve iş hayatında iletişim gibi konularda da eğitim verilmektedir. Bu eğitimlerin verilmesi sayesinde, kurs gören kişiler iş hayatlarında başarılı oldukları gibi mesleki hayatlarında da başarılı olmaktadırlar. Bu nedenle sadece kursa, “iş bulma amaçlı kurs” gözüyle bakmak yerine daha geniş çerçeveden bakılması gerekir.

Hasta kabul kursu zor mudur?

Genel olarak çalışan kesimin katıldığı bu tip kurslar, katılma isteğini en çok engelleyen durumlardan biri de kurs saatlerinin esnek olmaması veya konularının zor olmasıdır. Kurumumuz, eğitim programlarının genelinde olduğu gibi hasta kabul kursu eğitiminde de online olarak eğitim vermektedir. Kişiler, öncesinden sisteme yüklenen video ve diğer dokümanlara istedikleri saatte, tablet, telefon, bilgisayar gibi internet bağlantısı olan tüm cihazlardan giriş yaparak derslere katılabilmektedir. Bu sayede, kursiyerlerin herhangi bir şekilde kurs için ek bir zaman ayırmalarına gerek bırakmıyor.

Hasta kabul kursu başvuru

Başvuru işlemlerinin de online yapıldığı sitemizde, ilgili bölümü ziyaret ederek kurs hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Kararınızı verdiğinizde, kolay başvuru işlemini gerçekleştirerek kurs başlama tarihini bekleyebilirsiniz. Meslek hayatınızda başarılı olabilmek, kariyer hedefinize daha kısa sürede ulaşmak ve dolgun ücretle iş bulabilmek için kesinlikle hasta kabul kursu eğitimi almanızı öneririz. Kurs detaylarıyla ilgili merak ettiğiniz tüm ayrıntıları, çağrı merkezi iletişim numaramızdan arayarak edinebilirsiniz.


Yazar :

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
Kariyer 2023-12-05 17:38:45
Kariyer 2020-08-04 15:51:16
Kariyer 2021-06-02 14:34:56
Kariyer 2021-06-02 13:57:54
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.