İnsan Kaynakları Uzmanı Sertifikası Nasıl Alınır ? - meslekburda.com
Eğitim 02/06/2021

İnsan Kaynakları Uzmanı Sertifikası Nasıl Alınır ?

İnsan Kaynakları Uzmanı Sertifikası Nasıl Alınır? 

İnsan kaynakları uzmanı eğitimi almak için en güncel bilgileri sizin için derledik. İnsan kaynakları kursu almış ve eğitimini tamamlamış kişiler ne ile meşgul olurlar? 

Profesyonel sertifika genellikle iş deneyimi ve eğitim uygunluğu gerektiren sınava dayalı bir kimlik bilgisi olarak tanımlanır. Sertifikalandırma organları genellikle öğrencilere profesyonel olarak geliştirilmiş ve doğrulanmış bir bilgi tabanı kullanılarak oluşturulan sınava hazırlık materyalleri sağlar. 

Genellikle Sahip Olması Gerekilenler Nelerdir? 

  • Yüksek lisans derecesi, en az 2 yıllık insan kaynakları deneyimi ve en az 1 yıllık kamu sektörü insan kaynakları deneyimi. 

  • Lisans derecesi, kamu sektörü İK alanında en az 1 yıl dahil olmak üzere en az 4 yıllık İK deneyimi. 

Bunlardan herhangi birine sahipseniz ve vaktiniz yoksa insan kaynakları uzaktan eğitim alanında araştırma yapmalısınız. 

İnsan kaynakları uzmanı sertifikası almak için izlenecek yollar nelerdir? 

İnsan kaynakları uzmanı sertifikası almak, kariyerinize hemen başlamanıza yardımcı olabilir, bu yüzden elbette yapmak isteyeceğiniz bir şeydir. İlk adım, ne tür bir program istediğinizi belirlemektir. Ardından, sertifikayı ilgili kurumlardan ve özel kuruluşlardan temin edebilirsiniz. Ucuz ve uygun bir seçenek için bulunduğunuz il veya ilçedeki ilgili kuruluşlara danışmalısınız. Yapacağınız araştırmalar, sertifikanızı almanız için ekonomik bir yol sunar. Kendi bulunduğunuz il ve ilçedeki web sitelerinizdeki sertifika tekliflerine bakmalısınız.Genel olarak, kurslar birkaç dönemden önlisans derecesine kadar her yerdedir. Üniversiteye göre büyük ölçüde değişebilir. Ayrıca 4 yıllık üniversitelerde programlar da bulabilirsiniz, ancak bunların İK sertifikasına odaklanan bir lisans derecesi olması daha olasıdır. Birçok online okullar ve kurslar, İK sertifikası sunar. Fiziksel derslere gitmek için zamanınız yoksa bu programlar iyi olabilir.İnsan kaynakları uzmanı sertifikası almak için eğitim veren kurslar, kariyerinizin neresinde olduğunuza bağlı olarak, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli kendi kendini yöneten sertifika programları sunar. Bu program, sizi kurslara sokmaktan ziyade bilginize dayalı olarak sizi sertifikalandırmaya odaklanır. Sertifika almaya devam etmeden önce birini seçmeniz gerekecek.  

İnsan Kaynakları Uzmanı İçin Eğitim Derecesi Önemli Midir? 

Örneğin, İnsan kaynaklarında yardımcı uzman, yeni başlayanlar içindir. Bu sertifikayı liseden hemen sonra bile alabilirsiniz. Testle birlikte çalışma materyalleri satın alabilirsiniz bu iyi bir başlangıç olabilir.İnsan Kaynakları Uzmanı, tecrübe ve eğitimin bir kombinasyonunu gerektirir. Lise diplomanız varsa 4 yıllık, lisans dereceniz varsa 2 yıllık, yüksek lisans dereceniz varsa 1 yıllık İK deneyimine ihtiyacınız var.İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı daha da fazla deneyim gerektirir. Lise diplomanız varsa 7 yıl, lisans dereceniz varsa 5 yıl, yüksek lisansınız varsa 4 yıl İK deneyimine ihtiyacınız var.Bunları göz önüne alarak seçiminizi belirlemeniz gerekmektedir.Öncelikle seçeceğiniz alana başvurmalısınız,üniversitedeki herhangi bir program gibi, oraya gitmek için başvurmanız gerekecek.Başlangıç sistemi böyle işlemektedir. 

Sertifikanızı almak için sınavlara mutlaka çalışmalısınız. Aksatmadan düzenli olarak çalışılan sınavlar başarı getirmektedirler. Bu sertifika, aslında sadece bilginizi kanıtlamak için girdiğiniz bir sınav olacaktır. Sınava girmeden önce bunun için çalışmanız gerekecek. İnsan kaynakları uzmanlığı sertifikası veren kurslar, hem hazırlık malzemelerini hem diğer araç ve gereçleri sizin için ücretsiz olarak sunmaktadırlar. 

Tabi sınavlarda başarı elde etmek için mutlaka, gerekli kurslara kaydolun. İnsan kaynakları uzmanı kursları sizin için çok iyi olacaktır. Kursa başvurduktan sonra tam olarak hangi dersleri almanız gerektiğini belirten ayrıntılı bir planınız olacaktır. Ne yapacağınız konusunda kafanız karıştıysa, soruları tartışabileceğiniz kurs tarafından atanmış bir danışmanınız olacaktır. 


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.