Dijital Pazarlama Uzmanları Ne Kadar Kazanır - meslekburda.com
Eğitim 13/10/2021

Dijital Pazarlama Uzmanları Ne Kadar Kazanır

Dijital Pazarlama Uzmanları internet Dünyasının büyümesiyle birlikte gelişmekte olan bir meslektir. Bu alanda çalışan kişiler kendi isimlerini duyurmaya başladıklarından itibaren farklı konularda sorularla karşılaşmaktadırlar. Bu sorulardan bir tanesi de Dijital Pazarlama Uzmanları Ne Kadar Kazanıyor? Sorusudur. Bu soru hakkında net cevap vermek kesinlikle mümkün değildir. Lakin gerçekleştirdiğimiz araştırmalar ve bu alanda çalışan kişilere yönelttiğimiz sorularda 4000-10.000 TL arasında çalıştıkları gözlemlenmiştir. Kurumsal, ajans veya şirketlerde çalışma durumunuza göre fiyat aralığı kesinlikle değişecektir. İstediğiniz veya aklınızdan geçen sayıyı yükseltebilmeniz için yapmanız gereken birkaç hamle bulunmaktadır. Bu hamlelerden bazıları ise şunlardır;

  • Proje üretmek. 

  • Büyük firmaların yanında çalışmaya başladıktan sonra istikrarlı bir şekilde devamlılık sağlamak.

  • Kendi adınızı farklı şeylerle değil de çalışmalarınız ile duyurmak. 

  • Farklı kurumların eğitimlerine katılarak sertifika almak.

  • İngilizce dışında ek olarak Yabancı Dile sahip olmak.

Elbette bu özelliklere sahip olmak Dijital Pazarlama Uzmanı arayan yerlerin bazılarına göre yeterli bazılarına göre ise yetersiz gelebilir. Dijital Pazarlama Uzmanı olmak isteyen kişilerin kendilerini doğru şekilde geliştirmeleri ve asla pes etmemeleri oldukça önemli konudur. Siz kendinizi bu alanda ne kadar istekli olduğunuzu kanıtladığınız sürece alacağınız maaşın büyüklüğü pek etkileyecek bir konu değildir. 

Çalışmak istediğiniz şirketlerin büyüklüğü, konumu ve insanlardaki yeri oldukça önemlidir. Özellikle çalışmaya başladığınız zaman ulusal bir yerde başlamanız normaldir. Kendinizi geliştirdiğiniz taktir de uluslararası şirketlerde de çalışabilirsiniz. Eğer Dünya üzerinde herkesin bildiği bir yerde çalışmaya başlarsanız maaş konusunda da çalışma saatleri konusunda da oldukça esnek çalışma fırsatı elde etmiş olabilirsiniz. Unutmayın ki bunları elde etmenin tamamını kişinin bu alanı ne kadar fazla sevdiğine ve istediğine bakar. 

Dijital Pazarlama Uzmanı Kendisini Nasıl Geliştirir? 

Dünya üzerinde farklı şirketlerin oldukça fazla değer verdiği Dijital Pazarlama Uzmanı alanı ülkemizde de yavaş yavaş değerlenmektedir. Bu alanda kendisini geliştirmek isteyen kişiler kafa karışıklığından dolayı değişik alanlara yönelerek zamanlarını boş yere harcamaktadırlar. Kendinizi geliştirmek için çıktığınız bu yolda İnternet üzerindeki bilgi kirliliği de çok fazla. Dijital ortamda çalışırken sizin için üretilen ücretli veya ücretsiz kursların ve eğitimler burada devreye giriyor. Özellikle Google, Yandex, İnstagram ve Youtube gibi sektör devlerinin sizler için ürettikleri içeriklerden yararlanmanız gelişiminiz için çok büyük hamleler olacaktır. Genellikle bu kursları insanlar önemsemezler lakin unutmayın ki işin içerisinde bulunan insanlardan bunları dinlemek altın değerindedir. 

Sektörde kendinizi geliştirmek istiyorsanız diğer yöntem ise Dijital Pazarlama alanında bir şeyler öğrenmenizdir. Normal bir Pazarlama Uzmanının gerçekleştirdiği hamleleri Dijital ortamda kullanmak sizlere farklı bakış açısı kazandıracaktır ve ilerlemeniz açısından gelişim sağlayacaktır. Bütün bunlardan ziyade temel bilginiz yerine de oturacaktır. Adımlarınızı atarken asla çekinmeyiniz dolayısıyla gerçekleştirdiğiniz her hata, yanlış hamle sizlere daha fazla şey öğretecektir. Örneğin daha önce yapmadığınız bir Reklam çalışmasında nasıl yol izleyeceğinize yönelik fikriniz yoksa bunlar hakkında videolar izleyip ona göre hareket edebilirsiniz. Veya direkt olarak kendi özgün fikirleriniz ile ilerleyip hatalarınızı sonradan görüp tekrardan çalışmalarda bulunmak size yüksek bir tecrübe kazandıracaktır. 

Dijital Pazarlama Uzmanı olduğunuz kadar normal hayatta çalışan Pazarlamacı gibi teknik özelliklere de sahip olmanız gerekmektedir. Rekabetin hızlı artması nedeniyle şirketler bu alanı ince eleyip sık dokuyarak seçmektedirler. Özellikle Meraklı, araştırmayı seven, hayal gücü kuvvetli olan ve çabuk dikkat çekmeyi başaran kişiler kendilerini oldukça hızlı kanıtlayabiliyorlar. Sizler de bir Pazarlamacı gibi kendinizi geliştirdiğiniz taktir de çok değişik alanlara girişebileceksiniz. 

Dijital Pazarlama Uzmanı Hangi Alanlarda Çalışabilir?

Temel bakış açısıyla Dijital Pazarlama Uzmanlarını konu olarak ele aldığımız zaman ilk başta çok az bir içeriğe sahip olan alan gibi gözükebilir. Lakin günümüzün gelişen teknolojisini en iyi biçimde kullanan kişi, kendisini dilediği alanda geliştirirse bu sektörde çalışamayacağı alan yoktur. Çok geniş çalışma alanı kapsaması, farklı uzmanları bir arada toplaması onu özellikle öne çıkaran yapılar arasındadır. 

Dijital Pazarlama alanının günümüz de şu anlık ülkemiz üzerinde yeni yeni ortaya çıkıyor olması aslında bizleri sevindirecek bir şeydir. Bunun nedeni her geçen gün insanların bu alana merak duyması ve bütün şirketlerin artık bu tarz ihtiyaçlarının artmasından kaynaklanmaktadır. Özellikle aşağıda yer alan alanlarda kendinizi geliştirdiğiniz zaman Dijital Pazarlama Uzmanı unvanıyla çalışabilmektesiniz. 

  • Blog 

  • İçerik Üretimi

  • Grafik Tasarımı

  • Yazılım

  • WebMaster

  • SEO Çalışmaları

  • Sosyal Medya İçerik Üreticiliği 

Ve daha birçok alanda çalışabilmektedirler. Bu yetkinliklerin birkaçına sahip olmanız sizi bu alanda çalışmalarını yürüten kişilerden daha çok öne çıkartacaktır. Bilgi sahibi olduğunuz sektörlerin sayısını her geçen gün artırırsanız birlikte iş birliği sağladığınız markanın hem bilinirliğini hem de kalitesini artırmaya yönelik daha kolay ve nokta atışı çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz. Bütün bunlardan ziyade Dijital Pazarlama Uzmanı Teknik Analizleriyle de gerekli ölçümleri gerçekleştirerek her daim müşteri kapasitesinin artırmaya yönelik adımlar atmalıdır. 

 


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.