Kripto Para Uzmanı Ne İş Yapar? - meslekburda.com
Eğitim 21/10/2021

Kripto Para Uzmanı Ne İş Yapar?

Kripto Para Uzmanı Ne İş Yapar?

Son senelerin en çok ses getiren teknolojisi olan kripto paralar, her geçen gün farklı yenilikleri ile insanların karşısına çıkıyor. Merkezi olmayan bu para birimi, değişik kodlama türleri ve güvenlik yöntemleri ile en çok tercih edilen dijital para birimleri arasında yer almaktadır.

Kripto para teknolojisinde kariyer edinmek isteyen bireylerin öncelikle bilgi işlem, kodlama dilleri ve ileri teknoloji becerileri hakkında bilgi edinmesi gerekiyor. Bu bilgileri ise ilgili üniversitelere giderek tamamlayabilirler. Günümüzde birçok şirket artık deneyimsiz personel alarak yetiştirme çabasına giriyor. Yenilenen teknolojiye ayak uyduran her birey, ileri teknolojinin temellerini okullarda almaktadır.

Öncelikle kripto para uzmanı ikiye ayrılır, bunlardan birincisi yazılım diğer görünmeyen kısmında ise farklı pozisyonlar yer alıyor. Örneğin Blockchain teknisyenleri Java, JavScript, C++, C, Solidity, PHP gibi kodlama dillerinde uzman kişilerdir. Bu kişiler sıfırdan proje yaparlar ve geliştirirler. Sürekli olarak sistem yenilenir ve kusursuz işlenmesi ön planda tutulur. Yeni bir Blockchain projesinde yazılımcılar sürekli olarak araştırmalarda bulunur, farklı tasarım ve kendine özgü tasarımları ile ön plana çıkmak ister. Fakat geliştiriciler için bu durum biraz farklıdır. Geliştiriciler ise Ethereum ve Ripple protokollerine hakim olmalıdır.

Blockchain teknolojisinde gözle görünmeyen diğer ekip ise arka planda yer alan avukat,  halkla ilişkiler, muhasebe ve pazarlamacı gibi görevlere sahip olan kişilerdir. Bu kişiler sürekli olarak şirketinin büyümesini hedefler ve farklı görevler ile şirketine katkı sağlar.

Blockchain'de Geleceği Olan Meslekler

Her sektörün iyi yanları ve kötü yanları bulunmaktadır. Blockchain meslek gruplarında da diğer sektörlere istinaden farklı tehditler ve avantajlar bulunmaktadır. Sizlere gelecek zamanlarda kripto para sektöründe ihtiyaç duyulacak bazı mesleki grupları ele aldık.

Blockchain Şirketinde Medya Sorumluluğu: Her sektörde olduğu gibi kitlelere ulaşmanın en etkili yolu medyadır. Etkili medya kullanımı ile çalışmak istediğiniz Blockchain şirketinde iyi bir kariyer edinebilirsiniz. Gelecek dönem boyunca Blockchain reklam firmalarının, basın kuruluşlarının ve halkla ilişkiler gibi farklı kuruluşların ortaya çıkacağını sizlere belirtelim. Birçok insan günümüzde YouTube üzerinden tüm Dünya'ya sesleniyor. İnsanlara seslenmenin en kolay yoludur aslında, birçok Blockchain şirketi ilk olarak YouTube ile insanlara seslenir. YouTube'de kanal oluşturmak haberciliğin birinci basamağıdır.

Lojistik: Bilindiği üzere milyonlarca veriyi içinde barındıran Blockchain teknolojisi üst düzey makinelere, veri saklama disklerine ihtiyaç duyar. Bilgilerin saklanması ve güvenliliği için koskoca bir sunucuya ihtiyaç duyulmaktadır. Lojistik anlamda verilerin ya da sunucuların bir yerden bir yere taşınması için her insan güvenli bir şirket arar. Ağır sanayi ve uluslararası ticarette büyük değişiklikleri beraberinde getirerek küresel piyasada Blockchain lojistik firması kurulabilir. Tüm bu işlemler beraberinde yeni meslek gruplarını ortaya çıkartacaktır.

Alım / Satım: 1980 tarihinden itibaren küresel piyasada alım / satım işlemleri büyük ölçekte yer edindi. Blockchain piyasasında ise anlık para transferlerinden kısa süre içerisinde güzel kârlar elde ediliyor. Grafik analizi yüksek olan insanlar borsa işlemlerini anlık olarak takip ederek iyi paralar elde edebiliyor. Varlık yöneticileri, kripto para broker'larına, ICO danışmanlarına ve kripto para analizcilerine ihtiyaç duyacaktır.

Yukarıda yazılan meslek grupları Blockchain teknolojisinde büyük ses getirecek tahmini mesleklerdir. Bu meslek gruplarına şirketler ihtiyaç duyacak ve gelecek zaman diliminde personel alımları açık pozisyonlara göre yapılabileceğini tahminen belirtelim.


Yazar : Umut Duyku

Yazarın Biyografisi :

Endüstri mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim, öğrencilik sürecimde birçok proje ve girişim deneyiminde bulundum. Aynı zamanda bölümüm ile alakalı kendimi geliştirdim ve ERP, Yalın Üretim, Proje Yönetimi, Veri Analizi gibi konularda yetkinlik sahibi oldum.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
Eğitim 2019-04-10 11:08:43
Eğitim 2021-10-13 12:52:33
Eğitim 2021-06-02 14:39:19
Eğitim 2021-10-14 15:16:04
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.