Hızlı Okuma Teknikleri - meslekburda.com
Eğitim 14/10/2021

Hızlı Okuma Teknikleri

Başarının ve Zaman Kazanmanın Anahtarı

Öğrencilerde, çalışan, çalışmayanlarda, çocuklarda, kısacası herkeste başarıyı ve okuduğunu anlamayı sağlayan bir sistem ile hızlı okuma eğitimi veren bir kurumdur. Üniversite onaylı eğitim sertifikaları vererek iş hayatınızdaki veya okul hayatınızdaki başarınızı ve hızınızı ikiye katlamanızda yardımcı olmaktadır.

HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ

Okumanın ve özellikle okuduğunu anlamanın önemi fazladır. Kitaplardan aktarılan bilgileri az bir zamanda okuyabilmek ve anlayabilmek adına son zamanlarda uygulanan bir eğitim yöntemidir. Yaşanılan dönem bilgi akımının yoğun olduğu bir çağdır. Bilgiler daha hızlı çoğalmakta ve ayak uydurmak zorlaşmaktadır. Günümüzün aydınları dakikada ortalama 500 kelime okuyabileceğimizden ve böyle olması gerektiğinden bahsetmektedir. Bu doğrultuda, günlük elektronik postaların, dergilerin, haberlerin, gazetelerin, kitapların vs. olduğundan daha hızlı okunabilmesi yaşam kalitesini artırır niteliktedir. Oysa normal bir insan dakikada 150 ile 300 kelime arası okuyabilmektedir. Özellikle sınava hazırlanan gençlerin okuduğunu daha hızlı anlamasıyla zamandan kâr edilebilir ve başarılarını artırabilirler. Hızlı okuma teknikleri, eğitimleri ve eğitim sonunda verdikleri üniversite onaylı eğitim sertifikası ile bu kurum istediğiniz başarıyı ve zamanı yakalamanızda yardımcınız olmaktadır.

Uzaktan verdiği 80 saatlik eğitim ile alınacak dersler sayesinde özellikle çalışan ve okuyan kişilere öğrenim şansını sunmaktadır. Hızlı okuma tekniğinin vermiş olduğu avantajlar; okum hızınızın en az iki kat artması, okuduğunuzu daha iyi ve kısa zamanda anlayarak konsantrenizin artması, zamandan kazanç sağlaması, özellikle çeşitli sınavlara girecek öğrencilere ek zaman sunması, okuduğunuz metni ilk seferde anlayarak ikinci hatta üçüncü tura dönmemenizi, anlam yüklü veya anlaması zor konuları daha rahat ve hızlı anlamanızı, anlayarak okudukça okuduğunuzdan daha fazla zevk lamanızı, okuma hızınızın arttığı için daha çok kitap ve daha çok bilgi birikimine sahip olmanızı. Bunlar dışında okuma esnasındaki dikkat dağınıklığını ve odaklanma sorununuzu ortadan kaldırmış olursunuz. Okuduklarınızı etkili ve hızlı bir şekilde anlayarak, en önemlisi okuduğunuza konsantre olmanızı sağlayan bu sistem ile birçok kişi birçok konuda avantaj sağlamaktadır. Bu uygulama günümüzde yeni olmakla birlikte, gayet de popüler bir sistemdir.

Genel olarak baktığımızda birçok insanın okuma hızı düşüktür ve okuduklarını tam anlamıyla anlayamazlar. Bunun sebebi; kelimelerin teker teker okunması, okunan metinde takılmak ve geri dönüş yapılması, okurken dilimizi veya dudaklarımızı oynatarak okunmasıdır. Ve genellikle bir metni okurken anlaşılması için yavaş okunması gerektiğini düşünürüz. Bunun sebebi de; dikkatin toplanamaması ve çabuk yorulmaktır.

Verdiği eğitimle üniversite onaylı sertifika veren bu kurum, tüm bu zaman aşınmasını yok edecek bir çalışmaya davet etmektedir. Hızlı okuma eğitim programına katılan herkes artık okuduğunu anlayabilecek ve daha fazla okuma şansı bulabilecektir. Takdir edilmelidir ki, anlamadan okumanın hiçbir faydası olmadığı gibi zararı da vardır; zaman! Uzaktan verdiği hızlı okuma eğitimi ile işyerinde, okulda, sınavda vs. okuduğunuzu her metine daha iyi adapte olabilmenizi, daha hızlı okuyup-anlayabilmenizi sağlamaktadır.


Yazar : ASLI GÖKDEMİR TEKELİ

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.