Tıbbi Sekreter Nasıl Olabilirsiniz? - meslekburda.com
Eğitim 09/09/2020

Tıbbi Sekreter Nasıl Olabilirsiniz?

Bu yazımızda tıbbi sekreter nasıl olunur sorusuna verilebilecek cevabı tüm detaylarıyla ve sizler için aktaracağız. 2020 yılında tıbbi sekreterlik maaşları ne kadar? Hangi alanlarda çalışabiliyor?

 2020-2021 yıl çalışma şartlarında ne gibi değişiklikler olacak sizlere aktarmak için hazırız öncelikle üniversite mezunu değilseniz tıbbi sekreterlik kursu alarak bu mesleği yapabileceğimizi söylemekte yarar var. Herhangi bir şekilde üniversite mezunu ya da sağlık bölümlerinden mezun değilseniz bile bu mesleği yapabilirsiniz. Ancak tıbbi sekreterliğin zorlu bir iş olduğunu da söylemekte yarar var. Son dönemin popüler meslekleri arasında yer alsa da sertifika almak ve iş bulmak her zaman kolay olmayabiliyor. Kendine güvenen bu iş için donanımlı insan dene bir adım önde olduğunu söylemekte yarar var. Özel kamu sağlık kuruluşlarında çalışmak fırsatınız vardır. Poliklinikler özel hastaneler ve daha çok farklı alanlarda iş bulabileceğinizi de söylemekte yarar var.

Tıbbi Sekreter Nasıl Olunur?

Sağlık sektörünün gelişmesi ile birlikte tıbbi sekreter olmak isteyen insan sayısında da artış gözleniyor. Tıbbi sekreter nasıl olunur diye merak eden birçok insan var. Tıbbi sekreterliğe talebin yoğun olması ile birlikte sertifika programları sayesinde kaliteli bir eğitim alabiliyorsunuz.

 Bu mesleği icra etmek isteyenler için öncelikle sertifikanın şart olduğunu söylemekte yarar var ya da üniversitede sağlık birimlerinde 2 yıl çalışmak tıbbi sekreterlik mezunu olmak gerekiyor. Teorik ve uygulamalar olarak alınan dersler sayesinde katılımcılara hem bu mesleğe adım atabiliyor hem de yeteneklerini sınayabiliyorlar.

Tıbbi Sekreterlik İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Tıbbi sekreter olabilmek için sağlık meslek lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmak, Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun değilseniz özel kurumlara başvurmak sertifika alabilir ve tıbbi sekreterlik yapabilirsiniz.

Tıbbi sekreterlik için gerekli belgeler nelerdir diye merak edenler ve söylemekte yarar var tıbbi sekreterlik için öncelikle bu işe hazır olmak ve elinizde sertifikanızın olması gerekmektedir.

  1. Tıbbi sekreterlerin iletişim yönünün kuvvetli olması gerekmektedir. İletişim yönünün yanı sıra insanlarla kurulan diyalogların anlaşılır ve etkili olması da gerekmektedir.
  2. Tıbbi sekreterlerin dikkatli ve sorumluluk sahibi olması da oldukça önemlidir.
  3. Doktor asistanlarının planlı olması ve çalışkan olması oldukça önem teşkil etmektedir.
  4. Tıbbi sekreterlerin işlerini isteyerek yapması ve güler yüzlü olması oldukça önemli özelliklerin başında gelmektedir.

Tıbbi Sekreterlik İçin Gerekli Belgeler

Tıbbi sekreter olmak isteyen insanların öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir sertifika alması gerekiyor. Sertifikayı alabilmek için de öncelikle kaydınızı oluşturmanız gerekiyor. Tıbbi sekreterlik için gerekli belgeler nelerdir hemen aşağıda sizler için listeledik.

Tıbbi sekreterlik sertifika programlarında hastanelerde Sağlık ocaklarında muayene muayenelerde sağlık Aile sağlığı merkezlerinde çalışmak mümkündür.

  1. İstihdam Alanları / İş Olanakları
  2. Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler;

Devlet, üniversite ya da araştırma hastanelerinde (Sözleşmeli olarak),

    • Özel hastanelerde (Kadrolu olarak),
    • Sağlık ocaklarında,
    • Polikliniklerde,
    • Tıbbi laboratuvarlarda,
    • Aile hekimleri merkezlerinde,
    • Diş hekimleri muayenelerinde,
    • Tıp merkezleri v.b. yerlerde çalışabilirler.

Yazar : FERİDE EYLEM ALTAN

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.